Select Page

Patrimoni arquitectònic de la comarca del Gironès 

La comarca del Gironès, donada la seva situació geogràfica, ha estat un espai on han anat quedant senyals del pas dels segles escampats per tots els seus racons, per cada un dels seus municipis. Des de les restes prehistòriques, fins a l’arquitectura contemporània, tots els estils tenen nombrosos i esplèndids exemples d’una punta a l’altra del Gironès.

La tasca de tots plegats és que les constants transformacions de l’entorn que provoca l’enèrgica activitat de la societat actual, en la qual cal constatar que tots els municipis del Gironès hi juguen un paper actiu, convisquin amb aquesta riquesa que la història ens ha llegat. Aquesta convivència és del tot possible, i de fet és clau en la seva conservació. Per sort hi ha exemples reeixits on es fa un ús intel·ligent del patrimoni sense deixar de banda les necessitats dels seus propietaris públics o privats. És important que aquests exemples progressivament es facin extensius al conjunt del nostre patrimoni.

És per tot això que l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal del Gironès està publicant una col·lecció de llibres a càrrec dels historiadors Jordi Merino i Joan Llinàs, en els quals es recullen, tots els elements del patrimoni arquitectònic i arqueològic del Gironès.
El primer volum fa referència al patrimoni arquitectònic del sector sud de la comarca i el segon del sector nord-oest i el tercer al sector nord-est.

Les guies del Patrimoni es poden adquirir a les llibreries de la comarca.