Amb la tecnologia de Blogger.

Campanyes d'educació ambiental

L'Àrea de Medi Ambient ha promogut, coordinat i executat, al llarg dels anys, diferents campanyes de sensibilització ciutadana entre els municipis de la comarca, amb l'objectiu de difondre uns valors ambientals, centrats, principalment en la problemàtica dels residus municipals.

Compostatge casolà


Per tal de reduir la quantitat de fracció orgànica destinada a deposició i complementar el servei de recollida selectiva de la FORM, el Consell Comarcal promou el compostatge casolà. El compostatge casolà consisteix a instal·lar uns recipients (compostadors) a casa dels particulars adherits, dins dels quals hi poden llençar totes les restes vegetals del jardí, l'hort i les restes de la cuina, per transformar-los en compost mitjançant un procés que no produeix males olors ni mosques.

Si voleu instal.lar-vos a casa un compostador, sol.liciteu més informació al vostre ajuntament o bé a compostatge@girones.cat.

Campanya per millorar la recollida selectiva

 
Distribució d'un lot de tres bosses de ràfia per facilitar la recollida selectiva a casa del vidre, els envasos lleugers i el paper/cartró.

Sol.licita el lot al teu ajuntament o medi.ambient@girones.cat  Papereres per a la recollida selectiva de paper/cartró


  Posem a disposició dels centres educatius i de les entitats de la comarca  papereres per a la recollida selectiva d'aquesta fracció a les oficines o aules.

  Per sol·licitar les papereres cal que ompliu el formulari digital Enllaç formulari

   

   

   

   
  Campanya de recollida selectiva d'olis vegetals


  Disposició de garrafes pel diposit de l'oli de cuina usat i el de les llaunes de conserva, amb l'objectiu d'evitar que es llenci per l'aigüera. Una vegada omplerta la garrafa cal buidar-la en els contenidors específics situats en els carrers d'alguns municipis de la comarca, a les deixalleries o bé també el podeu portar a les deixalleries mòbils.
  Sol.licita la teva garrafa al teu ajuntament o medi.ambient@girones.cat

   
  Guia "redueix, repara i recupera"


  La Guia té per objectiu difondre un seguit d’idees que ens ajudin a generar menys residus i, alhora, promoure uns serveis i establiments locals que ens permeten reutilitzar, arreglar i allargar la vida dels nostres objectes per evitar que esdevinguin deixalles.

  Descarregueu-vos aquesta guia aquí.

  © 2012-2014 Consell Comarcal del Gironès. Tots els drets reservats | Avís legal
  C/ Riera de Mus,1A·17003 Girona·Tel 972 213 262