Select Page

58 representacions teatrals en 16 poblacions del Gironès i una previsió de més de 8.000 espectadors!

El Consell Comarcal del Gironès, la Diputació de Girona i setze ajuntaments del Gironès han presentat la 9a Edició d’Escenaris 2013 (www.escenaris.cat/) que enguany es celebra del 20 de gener al 30 de juny amb una oferta que compta amb 58 espectacles. S’espera superar els 8.000 espectadors. La presentació, el passat divendres 18 de gener de 2013, va anar a càrrec del president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, el vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy, la consellera comarcal de Cultura, Roser Estañol i la directora artística d’Escenaris, Marta Fluvià.

Concretament, els 16 ajuntaments del Gironès que hi participen són: Aiguaviva, Bescanó, Bordils, Cassà de la Selva, Celrà, Cervià de Ter, Flaçà, Fornells de la Selva, Llagostera, Madremanya, Quart, Sant Gregori, Sant Jordi Desvalls, Sant Martí Vell, Sarrià de Ter i Vilablareix.

La consellera comarcal de l’àrea de Cultura del Consell, Roser Estañol, ha explicat que “en aquesta 9a edició, s’han incorporat els municipis d’Aiguaviva i Cervià de Ter”. Estañol també ha subratllat que “l’objectiu d’Escenaris és mancomunar esforços entre ajuntaments per optimitzar recursos i apostar per fer arribar el teatre de qualitat als pobles a preus assequibles”.
Pel que fa a la part més artística d’Escenaris, la directora, Marta Fluvià, ha destacat que “Aquesta iniciativa, a nivell comarcal, és única a Catalunya i que és un privilegi poder anar a veure teatre de qualitat al costat de casa”. Pel que fa a la programació, Fluvià ha precisat que “es manté la mateixa qualitat i quantitat que en altres edicions, un mèrit donat els temps que estem. Hi ha molts pocs espectacles repetits i només hi ha 3 companyies que repeteixin.”. Dels espectacles Fluvià ha esmentat: ‘Litus’ de Sala flyhard, ‘Trau’ de Guillem Albà, ‘Ruddigore o la Nissaga Maleïda’ d’Egos Teatre, ‘El malalt imaginari’ de Festuc Teatre, ‘El Xarlatan’ de Teatre de Guerrilla, ‘Llegendes i Misteris de les terres gironines’ de Quim Lecina i Pau Ferrer, el circ ‘Circumloqui’, ‘Dies de Vi i de Roses’ de Baulida Burset produccions i ‘Hotot’ de Cascai, entre d’altres.
El Vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy, ha insistit en el fet que “la Diputació coorganitza Escenaris perquè hi creiem i perquè funciona. Des de l’àrea de Cultura de la Diputació, malgrat la situació de crisi econòmica, hem apostat sempre i seguirem apostant, ara i en un futur, en projectes com aquest. Per això, aquest any, hem augmentat la participació als ajuntaments. Volem donar suport a tot el que tingui com a finalitat difondre la cultura de qualitat als pobles gironins. Escenaris és una iniciativa que funciona molt i molt bé i facilita que espectacles de qualitat arribin als municipis a preus populars”.

Finalment, el president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, ha valorat ‘Escenaris’ com una iniciativa del tot positiva que es consolida, any rere any, i que, enguany, preveu superar els 8.000 espectadors. Busquets també ha valorat “l’esforç que han fet els ajuntaments de disposar d’espais, teatres i infraestructures, de primer nivell, per poder gaudir d’aquesta oferta cultural en les millors condicions”.

La inauguració del cicle es farà el dissabte 26 de gener, a les 22.00 hores, a l’espai ‘La Pineda’ de Sant Gregori, amb ‘Paraula d’Humor’ de Claret Clown.

Per a més informació:

www.escenaris.cat