Select Page

Amb la lectura d’un manifest i la inauguració de l’exposició ‘Dona, vestits de paper i colors’


Un total de 22 vestits, elaborats per ‘l’Associació de Dones del Coro’ de Sarrià de Ter, s’exposaran, al Centre de Visitants del Gironès, fins el 31 de maig

El Conseller Comarcal de l’àrea de Turisme del Gironès, Joaquim Roca, l’alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent, la regidora de la Dona de Sarrià, Lourdes Gelada, i la directora del Centre de Visitants del Gironès, Neus Vila, han inaugurat, amb motiu del ‘Dia Internacional de la Dona Treballadora’, al Centre de Visitants, l’exposició ‘Dona vestits de paper i colors’ confeccionats per l’Associació de les ‘Dones del Coro’ del municipi.

El Conseller Comarcal de Turisme, Joaquim Roca, ha precisat que l’exposició pretén ser un homenatge al ‘Dia Internacional de la Dona Treballadora’ i, en aquest sentit, ha agraït, especialment, “La complicitat de ‘l’Associació de Dones del Coro’ amb el Centre de Visitants per haver acceptat exposar, la col·lecció 2012 de 22 vestits de paper”.

Per la seva part, l’alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent, ha mostrat la seva satisfacció pel fet que “un dels pilars tradicionals del municipi, la indústria del paper, s’estigui convertint, ara, en el motor de dinamització econòmica i social gràcies a la creativitat d’aquesta associació de dones. Una vegada més el paper, la dona i la creativitat han estat les fons d’inspiració d’aquesta col·lecció”.

La directora del Centre de Visitants, Neus Vila, ha agraït també moltíssim la passió que hi posen les dones que ho han fet possible i que són: Montserrat Aymerich, Marta Danès, Pilar Falgàs, Victoria Massegur, Mercè Martí, Constància Muñoz, Rosa Ferriol, Quima Lozano, Montse Om, Lolita Romans, Joaquima Roura i Dolors Xabé.

L’exposició, que compta amb la col·laboració del Consell Comarcal del Gironès, l’Ajuntament de Sarrià de Ter i l’Associació de Comerciants de Sarrià de Ter, es podrà visitar al Centre fins el 31 de maig i la conformen un total de 22 vestits inspirats en diferents temàtiques i que harmonien els colors en la vida d’una dona: Les nines també seran dones, La dona i el vermell, la dona i el blanc, la dona del segle XXI, la dona i el blau,la dona i la dualitat de colors: blanc i negre,la dona i les flors, la dona i el verd, la dona i els colors vius d’estiu, la dona i els colors, la dona i el glamour, la dona dama d’honor, darrera una dona important sempre hi ha un home, la dona i els viatges i catalanets.

Precisament, avui, ‘Dia Internacional de la Dona Treballadora’, és molt gratificant que siguin dones jubilades del municipi paperer de Sarrià de Ter, les que dediquin part de la seva vida a dissenyar, crear i cosir aquesta mostra.

La presidenta de ‘l’Associació de Dones del Coro’ de Sarrià de Ter, Montserrat Aymerich, ha desglossat tots els detalls de la complexa elaboració dels vestits exposats ressaltant que estan confeccionats amb els papers de la revista local “Parlem de Sarrià”. Actualment, ja estan treballant en la col·lecció 2013 que, cada any, presenten en una desfilada de moda dins el marc de la Fira del Paper de Sarrià de Ter que es celebra el primer diumenge d’octubre.

L’acte d’inauguració ha finalitzat amb la lectura del manifest del ‘Dia Internacional de la Dona Treballadora’ per la regidora de la Dona de Sarrià, Lourdes Gelada.

Per a més informació:

GIRONÈS CENTRE DE VISITANTS
Av. de França, 221 – 17840 Sarrià de Ter (Gironès)
Telèfon: 972 011 669
centredevisitants@girones.cat
www.turismegirones.cat