Select Page

Fins el 28 d’abril: Exposició “A l’abril, cada paraula val per mil” als comerços.

El Servei Comarcal de Català del Gironès (CPNL) i l’Ajuntament de Cassà de la Selva han organitzat una sèrie d’activitats per donar a conèixer la diversitat lingüística que conforma el nostre patrimoni lingüístic. Les activitats volen facilitar la reflexió i contribuir a la idea que només amb un reconeixement mutu podem fer que el català esdevingui la llengua de tots.

Del 15 al 28 d’abril, es podrà visitar l’exposició “Les llengües dels catalans”. Mostra la diversitat espectacular que conforma el nostre patrimoni lingüístic com a resultat de la diversitat de procedències de les persones d’arreu del món que s’han establert al nostre país. Hi ha possibilitat de fer-hi visites guiades. Es poden concertar a través de l’adreça: girones@cpnl.cat.
Durant aquestes mateixes dates, els aparadors dels establiments comercials de Cassà exhibiran cartells amb paraules catalanes d’orígens diversos. Aquesta iniciativa, que ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Unió de Botiguers, i que té com a lema “A l’abril, cada paraula val per mil”, pretén convertir el municipi en un gran passeig cultural.
Abril de 2013
El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l’any 1989 com a òrgan territorial d’aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l’extensió territorial del coneixement i l’ús de la llengua catalana.

Més informació:
www.cpnl.cat/girona
girones@cpnl.cat