Select Page
També s’ha presentat, ‘Les Bernardes’, la ‘Beca Singapur’ 2013 que s’inclou dins el mateix projecte


El Consell Comarcal del Gironès, la Diputació de Girona, la Fundació Atrium Artis, Singcat i el Centre Hangar de Barcelona han presentat,  a la Casa de Cultura ‘Les Bernardes’ de Salt, el nou projecte de ‘Laboratori d’Art Contemporani, Recerca, Pensament, Urbanisme i Multiculturalitat’. Durant la presentació, han intervingut: el president de Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, el diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Antoni Solà, el director de la Casa de Cultura ‘Les Bernardes’, Robert Fàbregas, el director del laboratori i membre de la Fundació Atrium Artis, Pep Admetlla, així com també, Irene Jimeno, Membre de Singcat.

Fàbregas ha subratllat que “la casa de cultura Les Bernardes, que ha d’esdevenir un referent per la cultura de la comarca del Gironès, aposta també per l’art contemporani que necessita el seu espai d’exposició, així com també de reflexió”. “En aquest sentit -ha precisat- el laboratori que presentem avui pretén ser aquest espai de reflexió i desenvolupament de noves formes d’expressió de l’art. Un art lligat a l’entorn, a la realitat de cada poble i ciutat i, en aquest cas, amb el clar objectiu de compartir experiències des de la muticulturalitat i la interculturalitat”.
‘Beca Singapur 2013’
Les Bernardes vol donar suport als joves artistes i als que s’inicien en aquest món. Per això, les Beques Saltus, creades, ara farà un any, quedaran integrades en aquest laboratori per tal de potenciar-les i dotar-les de més recursos pel seu desenvolupament. És en aquest àmbit que avui també s’ha presentat la ‘Beca Singapur’ 2013 que consisteix en l’intercanvi de joves artistes entre Singapur i ‘Les Bernardes’. Concretament, aquesta beca possibilita que un jove artista pugui desenvolupar, al llarg d’un mes i mig, el seu projecte a Singapur i també a l’inversa, és a dir, un artista d’aquest país asiàtic s’instal·larà, a les Bernardes, per treballar també el seu projecte amb la finalitat de potenciar l’intercanvi cultural.
El president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets ha agraït: “el suport de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Girona, en aquesta projecte, així com el treball conjunt a l’entorn d’aquest per part d’Atrium Artis, Singcat, Hangar i la Casa de Cultura ‘Les Bernardes'”. Busquets ha insistit en l’aposta del Consell en iniciatives com aquesta: “tot i la situació complicada actual, no hem de deixar d’apostar mai per la cultura de qualitat”.

Per a més informació:
C/ Major, 172 
17190 Salt
Tel 972 23 46 95 
www.bernardes.cat