Select Page
  
El Servei de Català del Gironès i l’Ajuntament de Llagostera fomenten el respecte per la diversitat lingüística i cultural


El Servei Comarcal de Català del Gironès (CPNL) i l’Ajuntament de Llagostera van organitzar el passat 26 d’abril una activitat per celebrar la festivitat de Sant Jordi i, alhora, fomentar el respecte per la diversitat lingüística i cultural.
L’acte, presentat per Isabel Roura, professora del CPNL, va començar amb un parlament a càrrec de l’alcalde del municipi, el senyor Fermí Santamaria. Va continuar amb la lectura de textos del món amb música i imatges. Alumnes dels cursos de català del municipi, persones participants en el programa Voluntariat per la llengua, integrants de diverses entitats i associacions llagosterenques (Llagostera Solidària, Dones d’Arreu…), de diferents orígens i procedències, van llegir textos poètics, van explicar llegendes i faules, van cantar en les seves llengües d’origen i van amenitzar la festa. Van poder sentir-s’hi quinze llengües diferents (català, romanès, portuguès, suís, alemany, rus, asturià, àrab, xinès, mandinka, francès, sarahule, ucraïnès, èuscar i castellà) i va ser una mostra més de la diversitat lingüística i cultural de les nostres comarques i els nostres municipis.

Enguany, i com a novetat, va cloure l’acte la Coral Àkan, que va emocionar tothom. La Coral Àkan és una de les iniciatives de l’Associació Àkan, una associació de caire voluntari que es dedica a l’acollida de persones immigrades en situacions especialment dificultoses i desenvolupa els seus programes a Girona i Salt des de l’any 2003.

Després de les actuacions al teatre, hi va haver, al Casino, un pica-pica multicultural.

Abril de 2013
El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l’any 1989 com a òrgan territorial d’aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l’extensió territorial del coneixement i l’ús de la llengua catalana.

Més informació: www.cpnl.cat/girona

SCC del Gironès
CNL de Girona
Consorci per a la Normalització Lingüística
972 21 32 62
girones@cpnl.cat
————————————————–