Select Page
 
L’obra forma part de l’exposició “Auca de la Catedral de Girona”

El divendres, 20 de setembre, es va presentar, al Centre de Visitants del Gironès, la ‘Maqueta de la Catedral de Girona’, obra de l’artista saltenc, Moisès Auguet. A banda de l’autor, a l’acte de presentació hi han assistit el president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, la presidenta dels Amics de la Unesco, Dolors Reig, i la directora del Centre de Visitants, Neus Vila.

Busquets ha agraït la fidelitat dels Amics de la Unesco a l’hora de compartir projectes amb el Centre de Visitants.

La maqueta (d’aproximadament 1,75m de llargada i d’1m d’alçada) forma part de l’exposició “Auca de la Catedral de Girona” que el Centre de Visitants del Gironès acull des del 7 de juny i fins el 7 de novembre. En aquest sentit, Busquets ha subratllat que “la maqueta, que també es podrà visitar fins el 7 de novembre, dóna més valor afegit a l’exposició”.

A més, la presentació d’avui coincideix amb el fet que el dissabte, 21 de setembre, el Bisbat de Girona i Catalonia Sacra organitzen unes visites guiades en commemoració del 975 aniversari de la consagració de la Catedral.

L’autor

Moisès Auguet i Portas, planxista jubilat de 76 anys, va néixer a Girona. Als 4 anys va anar a viure a Salt, als 7 anys a Sant Daniel i als 26 anys es va casar i va tornar a Salt.

Auguet dedica temps a fer maquetes, amb fusta i altres materials reciclats, d’antigues eines del camp, esglésies, catedrals i altres monuments, tant de Catalunya com de diferents llocs d’Europa. Els seus treballs han estat exposats a les Bernardes de Salt, a la Fira del Col·leccionisme de Quart, a Camós, Riudarenes, Colomers i altres poblacions de les comarques gironines, així com de Lleida.

Per a més informació:

GIRONÈS, CENTRE DE VISITANTS
Av. de França, 221 – 17840 Sarrià de Ter (Gironès)
Telèfon: 972 011 669
centredevisitants@girones.cat
www.turismegirones.cat/centredevisitants