Select Page

 
Busquets reivindica ‘Les Bernardes’ com la Casa de Cultura de referència al Gironès i al servei dels municipis de la comarca

També s’ha presentat el nou format de la pàgina web i el logotip dels ‘30 anys’ creació de Torres Monsó


El president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets i el director de la Casa de Cultura ‘Les Bernardes’, Robert Fàbregas, han presentat  les ‘Activitats 2013-2014’ que s’organitzen a ‘Les Bernardes’. Coincidint amb el 30 aniversari de la Casa (1983-2013), durant l’acte, també s’han donat a conèixer el nou format de la pàgina web (www.bernardes.cat) i el logotip dels ’30 anys’ realitzat per l’artista i Premi Nacional de Cultura 2013, Francesc Torres Monsó. A la presentació també hi han assistit el vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy, el director dels Serveis Territorials de Cultura, Antoni Baulida i l’alcalde de Salt, Jaume Torramadé.


Busquets ha ressaltat que el principal objectiu de ‘Les Bernardes’, en aquest nou curs que acaba de començar, és “ser la Casa de Cultura de referència a la comarca del Gironès” i ha precisat que, seguint aquesta línia, en aquest proper curs, l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal, s’ubicarà en aquesta casa. En aquest sentit, Fàbregas ha anunciat “l’elaboració d’un catàleg de serveis pels municipis de la comarca”.

Per la seva part, Soy ha lloat també el paper clau que juga ‘Les Bernardes’ com a referent cultural i de serveis pels pobles del Gironès.

Finalment, Torramadé ha qualificat de “vital” que la casa s’obri a la comarca proporcionant elements de qualitat als diferents municipis.

El calendari escolar (octuhre 2013-juny 2014) aplega un gran nombre de cursos i d’activitats que es caracteritzen per la seva diversitat i qualitat: Idiomes; salut i benestar; aula de cuina; labors; tallers per infants; laboratori d’art, arquitectura i pensament contemporani; Escola d’Escriptura del Gironès; Escola de Fotografia; Beques Saltus 2014 i Beca Singapur, així com cinema, teatre, exposicions, concerts i conferències. El director ha subratllat la important tasca en formació i suport als joves amb intercanvis internacionals (Singapur, Itàlia…), a banda de les Beques Saltus. També ha concretat que, en aquests moments, ja hi ha 350 inscrits en la totalitat dels cursos, xifra que es pot veure incrementada donat que les matriculacions encara estan obertes.