Select Page
 
Presentació del Correllengua i del voluntariat per la llengua:

Taula rodona sobre la marea verda a les Illes/ Lectura del manifest i actuació de Cesk Freixas.

“Correllengua 2013: Servei de Català del Gironès”:
 Punt/Avui/ pàg. 15/ 09/11/2013.

El dijous, 7 de novembre de 2013, es va fer a Llagostera el primer acte del Correllengua, a càrrec de Joves per la Terra i del Servei Comarcal de Català del Gironès.

Es va presentar el programa Voluntariat per la llengua i es van exposar les diferents activitats que es duran a terme en aquest muncipi en el marc del Correllengua 2013.
A continuació va tenir lloc la taula rodona “La marea verda: cultura i llengua a les Illes”, moderada per Enric Ramionet, periodista i activista llagosterenc.
Elisenda Romeu, mestra, presidenta de la Federació d’Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC) i membre de la plataforma Enllaçats per la Llengua, va explicar la situació del català als diferents territoris de llengua catalana.
Bet Casamitjana, membre d’USTEC•STES (IAC), va valorar la immersió lingüística a l’escola al llarg d’aquests anys.
Marcel Pich, estudiant mallorquí i membre del Comitè de Solidaritat amb els docents en vaga de les Illes, va explicar el seu punt de vista sobre la situació política i lingüistica de les Illes.
Caterina S. Sansó, mestra i membre de l’Obra Cultural Balear (OCB) i de la Federació d’Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC) va explicar la situació dels mestres a les Illes i les conseqüències de la vaga.
Va cloure l’acte Cesk Freixas, que va llegir el manifest del Correllengua i va fer una actuació musical.