Select Page
 
L’Oficina d’Habitatge del Consell comarcal del Gironès i els Serveis Socials bàsics del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt posen en funcionament mecanismes d’intervenció coordinada per tal d’evitar situacions greus d’accés a l’habitatge.

Informaran als veïns dels municipis, que ho sol·licitin, sobre tots els programes d’habitatge, a través de xerrades, de la distribució de material informatiu a les bústies i de les xarxes socials

Aquest pla conjunt pretén posar en funcionament mecanismes d’intervenció coordinada entre l’Oficina d’Habitatge del Consell Comarcal del Gironès i els Serveis Socials Bàsics del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, per tal d’evitar situacions greus d’accés a l’habitatge, així com la generalització de les problemàtiques a nous perfils de població amb dificultats residencials abocades al risc d’exclusió i a l’assistència social per efecte de la crisi d’ocupació existent.
En un primer moment, aquest Pla preveu acostar a la població de la comarca tots els programes sobre habitatge que existeixen actualment, així com assessorar sobre aquesta matèria. En aquest sentit, s’ha començat una ronda de reunions amb els ajuntaments de la comarca (fins ara: Aiguaviva, Bescanó, Flaçà, Cassà de la Selva, Sant Julià de Ramis, Fornells de la Selva, Cervià de Ter i Bordils) per explicar-los la iniciativa i acordar conjuntament la fórmula concreta a través de la qual es farà arribar la informació a la població de cada municipi. Amb alguns Ajuntaments s’han concretat xerrades informatives a la població per donar a conèixer tots els programes que es duen a terme des de l’Oficina d’Habitatge del Gironès. Amb altres s’ha acordat l’elaboració de materials de difusió que es faran arribar a tots els veïns i veïnes del poble a través de bustiades, pàgines webs i xarxes socials. En qualsevol cas, el que es pretén es que la informació arribi a tothom: propietaris d’habitatges, inquilins, llogaters, persones amb dificultats per pagar el lloguer o les quotes hipotecàries, o que necessiten assessorament sobre la seva hipoteca… Existeixen solucions alternatives i és important que la població les conegui. Aquest és el primer pas.
Més endavant, el Pla contempla l’elaboració de protocols conjunts d’intervenció entre els dos serveis, així com l’estudi dels perfils de les persones sol·licitants de determinats ajuts per tal definir els mecanismes més adients d’intervenció.
Els serveis que, actualment, ofereix l’Oficina d’Habitatge del Gironès són:
  • Borsa de lloguer social.
  • Ofideute.
  • Ajuts al pagament del lloguer.
  • Ajuts, d’especial urgència, per al pagament de lloguer o hipoteca.

Per a més informació:

Oficina d’Habitatge
Consell Comarcal del Gironès
Tel. 972213262 – Fax.972213573
habitatge@girones.cat

Consorci de Benestar Social Gironès-Salt
C/ Riera de Mus 1-A
17003 Girona
Telèfon: 972 20 19 62
Fax: 972 21 35 73
consorci.benestar@girones.cat