Select Page


Alumnes de l’EU ERAM presenten una aplicació per a mòbils que dóna un valor afegit a la visita, amb targeta intel·ligent, al Centre de Visitants del Gironès

Una goja o fada d’aigua, anomenada ‘Garriga’, serà la nova icona i guia virtual del Centre

Centre de Visitants del Gironès

El dimecres, 11 de desembre de 2013, es va presentar, una aplicació, per a dispositius mòbils, mitjançant ús del codi QR (codi de resposta ràpida) que té per objectiu dinamitzar la informació i els recursos turístics facilitant i agilitzant la visita individual al Centre de Visitants del Gironès. A la presentació Neus Vila, directora Centre de Visitants del Gironès, va explicar que “per ser competitius cal innovar i satisfer les necessitats dels clients i, per tant, les idees que es generen, des de l’ERAM, sempre han estat positives i engrescadores, en aquest sentit”. “El fet de disposar, a partir d’avui, d’una nova icona, la nostra guia virtual que és una goja o fada d’aigua i es diu ‘Garriga’, ens dóna un nou valor afegit a la passejada de nova tecnologia i emocions, a la carta, que és la visita al Centre d’Interpretació del Territori”. Miquel Bisbe, director de l’Escola Universitària ERAM, centre adscrit a la UdG, va subratllar que “aquest projecte multimèdia s’emmarca dins l’assignatura de tercer curs Guió multimèdia, on els estudiants Oriol Amargant, Maria Palacios, Sara Vicente, Àlex Boix i Francesc Rosado, alumnes de tercer curs del Grau en Audiovisual i Multimèdia, han desenvolupat l’aplicació interactiva, completant tot el procés productiu, des de l’idea a l’aplicació i fins la publicació del projecte”. “Crear un guió multimèdia, fer-ho treballant en equip i amb un client real del nostre entorn, ha portat a disposar ara d’aquesta animació d’una il·lustració amb codis QR”. 

A l’acte de presentació l’Oriol i la Maria, representants del grup d’estudiants, van precisar que “el procés ha estat llarg però molt gratificant, sobre tot perquè es tractava d’un treball de carrera que no es queda al calaix, sinó que té una aplicació real i immediata a una institució o empresa, fet que complau molt”.

El projecte s’emmarca dins d’un acord de col·laboració entre el Consell Comarcal del Gironès i l’Escola Universitària ERAM que ja porta dos projectes comuns i que té per objectiu permetre als estudiants interactuar amb els agents del territori, viure en primera persona les peculiaritats d’un projecte real i, alhora, retornar a la societat una part del coneixement que gestiona la universitat.

Acabada la presentació, els mitjans de comunicació van fer la visita guiats per la Goja Garriga .

El dijous, 12 de desembre, es va presentar aquest projecte als agents turístics de la comarca del Gironès dins el marc d’una sessió de treball, anomenada taula tècnica de treball, que, anualment, organitza l’àrea comarcal de Turisme amb les empreses d’allotjaments, activitats de turisme actiu i museus de la comarca. La trobada serveix per fer balanç de l’any actual i del vinent per tal de millorar, conjuntament, la dinamització i planificació turística de la comarca del Gironès, englobada dins el paraigües de ‘Gironès, Terra de Passeig’.

Per a més informació:

GIRONÈS CENTRE DE VISITANTS
Av. de França, 221 – 17840 Sarrià de Ter (Gironès)
Telèfon: 972 011 669
centredevisitants@girones.cat
www.turismegirones.cat/centredevisitants