Select Page

El Centre de Visitants del Gironès ha presentat el calendari 2014 de “Gironès, Terra de Passeig” amb la reedició de “Passejades d’esdeveniments” i “Senderisme Guiat”

60 esdeveniments i 22 rutes per conèixer de prop la comarca

Calendari “Passejades d’Esdeveniments”

“Senderisme Guiat”

El conseller comarcal de l’àrea de Turisme del Consell Comarcal del Gironès, Joaquim Roca, la directora del Centre de Visitants, Neus Vila, i el president de l’Associació de Guies de Natura, Cesc Compte, han presentat, el calendari d’enguany de ‘Passejades d’esdeveniments 2014’, un munt de propostes per descobrir el Gironès i ‘Senderisme Guiat 2014’, rutes per passejar per la comarca acompanyats, respectivament.
Calendari anual “Passejades d’Esdeveniments”
Ja fa 11 anys que el calendari anual d’esdeveniments es va posar en marxa, des de l’àrea de Turisme del consell. En aquest sentit, el conseller comarcal d’aquesta àrea, Joaquim Roca, ha explicat que “enguany ja agrupa 60 esdeveniments davant dels 18 que recollia la primera edició, l’any 2003. Per tant, si haguéssim d’avaluar-ho podríem certificar que la comarca gaudeix d’una àmplia oferta d’activitats i fires de qualitat”.
En aquesta edició es segueixen consolidant fires emblemàtiques de la comarca com la Fira d’Artesania i Locomoció a Fornells, la Fira Comarcal de Primavera a Campllong, la fira mercat de la Terrissa Catalana a Quart, la Fira del Paper a Sarrià de Ter, la Fira del Pa i Xocolata a Sant Gregori, la Fira del Bolet a Llagostera o Girona, Temps de Flors, entre d’altres activitats. Alhora, també continuen amb una segona edició: la Marató de les Vies Verdes, la Fira de Llegendes de Madremanya, la Fira Tèxtil a Salt o el festival de música Strenes a Girona. Pel que fa a les novetats, destaquen: el Centenari de les Excavacions a Sant Julià de Ramis, la Jornada Gastronòmica La Cuina dels Manaies a Llagostera, la Fira del Joc a Bordils, la Copa del Món de Caiac d’Estil Lliure a Salt i el Festival de Videoart a Girona.
Per a la directora del Centre de Visitants, Neus Vila, “Esdeveniments s’ha convertit en més que un recurs turístic ja que esdevé l’excusa perfecta per gaudir d’un bon cap de setmana al nostre territori”.
“Senderisme Guiat”
Pel que fa a ‘Senderisme Guiat’, es tracta de 22 passejades guiades que es porten a terme, del 2 de març al 14 de desembre els diumenges al matí, a excepció de les sortides de capvespre els dissabtes de juliol, en les que es trepitgen, pràcticament tots els municipis de la comarca del Gironès. Totes les rutes compten amb el suport del Consell Comarcal del Gironès i amb el reconeixement de la gent ja que l’any passat hi van participar un total de 800 persones.
Cesc Compte, president de l’Associació de Guies de Natura, ha subratllat “l’augment de visitants i la seva fidelització” i ha precisat que “el fet que la gent repeteixi ens ha portat a que, enguany, s’incorporin 3 noves rutes: ‘D’Aiguaviva al volcà de la Crosa’ (passejada per on l’aigua surt del volcà), ‘Per la falda de Sant Grau’ (Ginestar-Sant Gregori) i ‘Al peu de les Gavarres’ (passejada per camins amb regust medieval + tast de vi i esmorzar entre vinyes al Celler de Madremanya)”. Compte també ha destacat activitats ja consolidades com el tast de vins a la Bodega Pago Diana de Sant Jordi Desvalls o l’esmorzar rural a Agroturisme Can Dionís de Campllong.
Les reserves per a les passejades guiades es poden fer al mateix Centre de Visitants del Gironès o a l’Associació de Guies de Natura del Gironès. El preu, molt assequible, és de 3€ (nens menors de 12 anys, gratuït).
Per a més informació: La guia i el calendari estan disponibles al Centre de Visitants del Gironès i al web: www.turismegirones.cat.