Select Page
El Gironès aprova un conveni de col·laboració amb els ajuntaments de la comarca per a la coordinació de la subvenció del ‘Pla de Foment del Turisme 2014’

El conjunt de les actuacions sol·licitades pels municipis suposarà un import total de prop d’1,6 MEURS

El Ple del Consell Comarcal del Gironès, ha aprovat, per unanimitat, el conveni marc de col·laboració entre el Consell Comarcal del Gironès i els ajuntaments de la comarca per a la coordinació de la subvenció del Pla de foment territorial del turisme 2014.
Els ajuntaments que s’han presentat a l’esmentada convocatòria han estat: Bescanó, Flaçà, Campllong, Cassà de la Selva, Celrà, Fornells de la Selva, Madremanya, Llagostera, Salt, Sant Gregori, Sant Joan de Mollet, Sant Martí de Llémena i Mancomunitat de Vall del Llémena.
Joaquim Roca, conseller comarcal de Turisme, ha explicat que “l’objecte d’aquest conveni és establir els termes de col·laboració entre els ajuntaments participants a fi de sol·licitar, de forma agrupada i mitjançant el Consell Comarcal del Gironès, a qui es delega i s’encomana la gestió de totes les accions referents al projecte global de foment territorial del turisme per la comarca del Gironès, d’acord amb l’Ordre EMO/339/2013, de 23 de desembre, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a ens locals de Catalunya per al desenvolupament de plans de foment territorial del turisme”. 
Les accions sol·licitades, per part dels ajuntaments, són les següents: Millora de connectivitat entre rutes, millora de senyalització turística, millora d’accessibilitat a equipaments turístics, implantació de plafons informatius, noves rutes de senderisme o BTT, adequació de camins per a rutes cicloturistes, creació de zones d’aparcament per autocaravanes, millora de casc antic o construcció d’aparcaments per afavorir l’accés a recursos turístics existents.
Els valors dels projectes sumen 1.589.532 € i l’import sol·licitat és de 603.131 €.
El Ple del Consell Comarcal del Gironès s’ha iniciat amb un minut de silenci, molt emotiu i sentit, en record de la consellera comarcal, Cuca Mascort. El president del Consell, Jaume Busquets, ha destacat la seva vàlua com a persona “dialogant, treballadora i amb empatia”.