Select Page

L’Associació Catalana de Municipis ha portat a terme, al Centre de Visitants del Gironès, la jornada sobre la central de compres del món local de Catalunya. La sessió formativa ha comptat amb la presència del Secretari General de l’ACM, Marc Pifarré, el president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, i el delegat territorial del Govern de la Generalitat, a Girona, Eudald Casadesús.


La jornada ha servit per explicar les condicions i processos administratius que els serveis i subministraments que l’ACM i el Consorci Català per al Desenvolupament Local (CCDL) ofereixen als ens locals de Catalunya.
L’ACM, a través del CCDL, fa sis anys que va decidir crear l’embrió d’una central de compres, i aprofundir en les sinergies a l’hora de poder contractar de forma conjunta.

Un 40% dels municipis de Girona compren electricitat a través de l’ACM

L’Associació catalana de Municipis i Comarques (ACM), durant la sessió formativa al Gironès, ha explicat el funcionament de la central de compres del món local català. Actualment, 58 ajuntaments compren electricitat de forma agregada a trevés de l’ACM.
El Centre de Visitants de Sarrià de Ter ha acollit la setena i última de les jornades que l’ACM ha organitzat per tot el territori català per explicar les característiques de les licitacions que promou l’entitat. “Sobretot esdevé un punt de contacte entre els responsables de les àrees de contractació i compres públiques locals”, explica el secretari General de l’ACM, Marc Pifarré, qui ha manifestat també que les jornades han servit per explorar possibles novetats en matèria de contractació pública que en els propers anys s’hauran d’abordar. Així mateix, pel secretari general, “la central de compres de l’ACM aconsegueix una suma multiplicadora, més bons preus, seguretat i qualitat en els subministraments, i sobretot ser més eficients en la contractació pública”.

L’acte ha comptat també amb la presència del president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, i alcalde de Sant Martí de Llémena, qui ha destacat que la tasca que fa l’ACM porta un benefici evident als ajuntaments i consells comarcals, aconseguint estalvis concrets i millores. “El repte és agregar les compres, però també tenint en compte les plantes comarcals, que poden ser àmbits d’eficiència en subministraments”.

L’última intervenció ha anat a càrrec del delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, qui ha recordat la bondat dels programes i de les compres agregades viscudes com a exalcalde de Ripoll, i ara com a delegat del Govern. “L’antecedent del servei d’assegurances que va fer l’ACM va ser garantir una seguretat als electes i ajuntaments del país, així és com l’ACM ha demostrat la seva gran utilitat”.

Actualment, l’ACM posa a disposició dels ens locals associats la possibilitat de comprar agregadament, subministrament elèctric, de gas, assegurances i servei de prevenció de riscos laborals entre d’altres. A la demarcació de Girona, dels 280 ens locals, 124 es beneficien de la compra agregada.