Select Page
 
El president de l’ACM, Miquel Buch, acompanyat del secretari general de l’ACM, Marc Pifarré, van participar el dimecres 28 de maig, al consell d’alcaldes del Gironès presidit per Jaume Busquets. L’afectació de la reforma local espanyola als municipis va ser un dels principals temes que es van tractar a la trobada amb els electes locals de la comarca. 

El president de l’ACM va explicar que l’entitat municipalista ha visitat pràcticament tots els consells d’alcaldes de Catalunya per tal d’escoltar i explicar quins són els diferents serveis que ofereix l’entitat municipalista. “Escoltem als alcaldes per defensar els seus interessos davant la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local imposada pel govern espanyol”.

El també alcalde de Premià de Mar, va explicar que el món local ha engegat la maquinària per fer front a LRSAL. Al Gironès 22 ajuntaments de 27 han aprovat les mocions per portar la LRSAL al Tribunal Constitucional. “A Catalunya més d’un 90% dels ajuntaments van aprovar aquestes mocions. És un fet insòlit que no havia passat mai. Els ajuntaments estem fent els possibles per defensar els serveis que oferim als ciutadans”.
Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, va destacar que “la gran majoria dels ajuntaments utilitzen els serveis de l’ACM. La proximitat sempre és bona perquè expliquin els projectes que estan desenvolupant i també perquè els alcaldes i alcaldesses puguin fer demandes a l’entitat municipalista”.