Select Page
 
El Consorci de Benestar Social Gironès-Salt enguany ha posat en marxa el nou Servei de Prevenció i Mediació de Conflictes. Es tracta d’un servei de gestió i resolució de conflictes basat en el diàleg i el respecte, i que ajuda a les persones i/o col·lectius que tenen un conflicte o un problema puguin arribar a un acord satisfactori per a tothom.

La mediació és una oportunitat per restaurar la relació, recuperar el benestar i apropar posicions quan el conflicte es troba enquistat. Es tracta d’una nova eina a disposició de la ciutadania gratuïta i confidencial, que es regeix pels principis de neutralitat, imparcialitat, voluntarietat i confidencialitat.
El Servei, gestionat per professionals especialitzats, ofereix un espai perquè davant d’un conflicte es pugui arribar a un acord satisfactori per a tothom, sense necessitat d’arribar a trencar la relació o haver de gestionar la denuncia. La solució passa pel diàleg, amb l’ajuda d’un/a mediador/a que exerceix una funció neutral i imparcial.
El Consorci, dins dels serveis adreçats a la ciutadania, ha decidit enguany oferir aquest servei als ciutadans i ciutadanes dels municipis de la comarca del Gironès, amb l’objectiu d’oferir intervenció professional i especialitzada per a totes aquelles persones que es trobin amb problemes amb veïns, amb familiars, etc. L’objectiu és trobar la solució adient per ambdues parts, sense que calgui acudir a procediments judicials. Es tracta d’una manera diferent de gestionar els conflictes, més cívica, més respectuosa amb les persones, i en definitiva, menys costosa a nivell emocional. En la mediació totes les persones implicades en el problema treballen de forma col·laborativa per arribar a una solució.
El servei ofereix dues línies d’actuació:
La prevenció: mitjançant xerrades, tallers participatius, formacions, accions comunitàries… encaminats a la prevenció i la gestió dels conflictes.
La mediació: a partir d’espais de diàleg on es facilita que les persones i/o col·lectius en conflicte arribin a acords sense necessitat de trencar la relació ni d’arribar als jutjats.
Per a més informació o gestionar la sol·licitud del servei es pot:
– Emplenar el formulari on-line a través de la web del Consorci www.cbs.cat
– Enviar un correu electrònic inclusio@cbs.cat
– O trucar al número de telèfon 972201962 del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt
(de dilluns a divendres de 9.00 h a 15.00 h.)