Select Page

L’Escola de Música del Gironès, que enguany ha complert 25 anys, ha celebrat el doble concert de final de curs, a la sala simfònica, de l’Auditori de Girona, que ha aplegat 820 alumnes, 16 aules de música i 15 ajuntaments de la comarca.


L’Escola de Música del Gironès (EMG), que enguany ha complert 25 anys, ha celebrat el dissabte, 21 de juny de 2014 (Dia Internacional de la Música), el doble concert de final de curs, a la sala simfònica, de l’Auditori de Girona. A l’acte hi han assistit el president del Consell comarcal del Gironès, Jaume Busquets, i el conseller comarcal delegat de l’EMG, Josep Aliu, així com diferents alcaldes i consellers comarcals del Gironès.

Aliu ha qualificat d’extraordinari el treball dels alumnes, fruït de l’esforç de tot l’any i ha subratllat que “En la commemoració del Dia Internacional de la Música, vull deixar palès que l’Escola de Música del Gironès contribueix a la universalitat de la música”. I ha precisat que “l’objectiu de l’EMG és la formació musical als municipis de la comarca propiciant una escola de proximitat i de qualitat”. 
Busquets ha agraït l’assistència i recolzament de tots els familiars, amics, consell rector, alcaldes i regidors. Dels 25 anys de l’escola, el president del Consell Comarcal del Gironès n’ha ressaltat “la seva clara vocació comarcal des dels seus inicis, l’any 1989”. I ha insistit: “Es tracta d’un aprenentatge musical a l’abast de tothom constituint una gran aposta que es consolida any rere any. Actualment, l’EMG és la segona escola en alumnat de Catalunya i la primera en nivell elemental. Espero que amb el treball, l’esforç i la col·laboració de tots plegats tinguem escola per molts anys”.

Com ja és habitual, el concert s’ha dividit en dues sessions, una al migdia i l’altra a la tarda. Al matí els alumnes més petits han cantat les cançons: L’hora de fer música, El Joc de les pedretes, La Marina juga al sol, el titella groc i la cantata: Les veus de la natura.

A la tarda, s’ha portat a terme l’espectacle principal amb les actuacions de tot l’alumnat i de les formacions que enguany, coincidint amb el Dia Internacional de la Música i amb la celebració del 25è aniversari de l’EMG, s’ha dedicat a Les músiques del món tot demostrant la seva universalitat.

El president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, ha lliurat els diplomes acreditatius de l’assoliment del títol de nivell elemental.

Per a més informació: emg@girones.cat / www.emg.cat