Amb la tecnologia de Blogger.

Nou servei de prevenció i mediació de conflictes al Gironès

 
El Consorci de Benestar Social Gironès-Salt enguany ha posat en marxa el nou Servei de Prevenció i Mediació de Conflictes. Es tracta d’un servei de gestió i resolució de conflictes basat en el diàleg i el respecte, i que ajuda a les persones i/o col·lectius que tenen un conflicte o un problema puguin arribar a un acord satisfactori per a tothom.

La mediació és una oportunitat per restaurar la relació, recuperar el benestar i apropar posicions quan el conflicte es troba enquistat. Es tracta d’una nova eina a disposició de la ciutadania gratuïta i confidencial, que es regeix pels principis de neutralitat, imparcialitat, voluntarietat i confidencialitat.

El Servei, gestionat per professionals especialitzats, ofereix un espai perquè davant d’un conflicte es pugui arribar a un acord satisfactori per a tothom, sense necessitat d’arribar a trencar la relació o haver de gestionar la denuncia. La solució passa pel diàleg, amb l’ajuda d’un/a mediador/a que exerceix una funció neutral i imparcial.

El Consorci, dins dels serveis adreçats a la ciutadania, ha decidit enguany oferir aquest servei als ciutadans i ciutadanes dels municipis de la comarca del Gironès, amb l’objectiu d’oferir intervenció professional i especialitzada per a totes aquelles persones que es trobin amb problemes amb veïns, amb familiars, etc. L’objectiu és trobar la solució adient per ambdues parts, sense que calgui acudir a procediments judicials. Es tracta d’una manera diferent de gestionar els conflictes, més cívica, més respectuosa amb les persones, i en definitiva, menys costosa a nivell emocional. En la mediació totes les persones implicades en el problema treballen de forma col·laborativa per arribar a una solució.

El servei ofereix dues línies d’actuació:

La prevenció: mitjançant xerrades, tallers participatius, formacions, accions comunitàries... encaminats a la prevenció i la gestió dels conflictes.

La mediació: a partir d’espais de diàleg on es facilita que les persones i/o col·lectius en conflicte arribin a acords sense necessitat de trencar la relació ni d’arribar als jutjats.

Per a més informació o gestionar la sol·licitud del servei es pot:

- Emplenar el formulari on-line a través de la web del Consorci www.cbs.cat

- Enviar un correu electrònic inclusio@cbs.cat

- O trucar al número de telèfon 972201962 del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt

(de dilluns a divendres de 9.00 h a 15.00 h.)
 
© 2012-2018 Consell Comarcal del Gironès. Tots els drets reservats | Avís legal | Política de protecció de dades | Política de cookies
C/ Riera de Mus,1A·17003 Girona·Tel 972 213 262