Select Page

“La Grada Suma, amb valors sempre guanyem!” per fomentar l’esportivitat a les grades

Tríptic

Aquesta iniciativa del Consell Esportiu del Gironès pretén transmetre el paper destacat que, sobre el terreny de joc, té el comportament dels espectadors en una graderia i busca la complicitat, a banda de les diferents entitats esportives, de centres escolars i administracions públiques, així com dels mitjans de comunicació.

El Gironès ha presentat el programa “La Grada Suma, amb valors sempre guanyem!”, un projecte organitzat pel Consell Esportiu del Gironès, en col·laboració amb el Girona Futbol Club i l’Uni Girona Club de Bàsquet i amb el suport del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, el Consell Comarcal del Gironès i la Unió de Consells Esportius de Catalunya. L’acte de presentació, durant el qual també s’ha signat el conveni corresponent, ha anat a càrrec de la consellera comarcal d’Esports, Roser Estañol, el president del Girona FC, Francesc Rebled, i el president de l’Uni Girona CB, Llorenç Biargé. També s’ha comptat amb la presencia de jugadores de l’Spar Citylift Girona
La consellera comarcal d’Esports, Roser Estañol, ha donat les gràcies a ambdós clubs: “Sense la vostra col·laboració no hauria estat possible tirar endavant aquest projecte”. I ha precisat: “En aquests moments ja hi ha 500 alumnes inscrits i 7 centres escolars de la comarca. Tot i que s’espera que la xifra s’incrementi, ja que les inscripcions (administracio@cegirones.cat) continuen obertes i ens trobem en l’inici de la posada en funcionament de ‘La Grada Suma'”.
El president de l’Uni Girona CB, Llorenç Biargé, ha destacat que “Quan ens van demanar participar, en aquesta iniciativa, no vam dubtar, ni un moment, a participar-hi perquè creiem en la inculcació dels valors en els nens i estem segurs que serà tot un èxit”.
El president del Girona FC, Francesc Rebled, ha felicitat al Consell Comarcal per aquesta iniciativa i ha precisat que l’estadi de Montilivi posarà en pràctica aquest programa des de les seves grades: “Entenem els valors com a fonamentals en els nens i també treballem amb els pares. Per això, cal formar als nens però implicant als pares”.
La missió de La Grada Suma és fer entendre a la societat que una graderia té un rol molt actiu sobre el terreny de joc. És de vital importància que els espectadors siguin conscients que són partícips d’un esdeveniment i que el seu paper és transcendent en els valors de l’esport. L’esportivitat a la grada és tant o més important que en l’acció esportiva.
Els mitjans de comunicació n’han de prendre nota. Cal que contribueixin a despertar la mirada crítica dels espectadors davant conductes violentes. També han de fer notícia de les actuacions d’esportivitat, que són quotidianes, però que, malauradament, no surten als titulars.
Objectius:
· Educar en valors mitjançant l’esport amb una transferència directa a la societat.
· Potenciar els valors implícits en l’esport.
· Reflexionar entorn l’ambient que es viu en un esdeveniment esportiu.
· Minimitzar les conductes inapropiades dins i fora del terreny de joc.
· Conscienciar els mitjans de comunicació de la importància del tractament informatiu de les notícies esportives.
· Despertar la mirada crítica dels espectadors tant a la grada com a través dels mitjans.
A qui va adreçat:
· El contingut del programa es treballarà a les aules dels centres educatius de primària i secundària.
· La posada en escena serà a les instal·lacions esportives de les entitats col·laboradores amb el programa. La pràctica serà visualitzada per la resta dels espectadors.
· També es podrà desenvolupar a espais joves, entitats esportives o ajuntaments que demanin l’adhesió al programa.
Tràmits previs:
· Signatura d’un conveni de col·laboració entre l’entitat que es vulgui adherir al programa La Grada Suma i el Consell Esportiu del Gironès per facilitar l’accés a l’esdeveniment esportiu.
· Signatura d’un document d’adhesió i compromís entre els centres participants a La Grada Suma i el Consell Esportiu del Gironès, per prendre part a les activitats proposades.
Contingut del programa:
Els centres participants rebran una Unitat Didàctica dissenyada pel Consell Esportiu.
· El CEG valorarà el treball a l’aula i, sota el seu vistiplau, els centres el posaran en pràctica a la instal·lació esportiva.
· El CEG coordinarà l’assistència dels grups, les dates i els dies de partits, entre les entitats esportives i els centres participants.
· Les parts implicades faran un informe de valoració i es recolliran les propostes de millora, un cop finalitzat el programa.
.