Select Page

29 rutes per descobrir la comarca a peu o en bicicleta
 
El Centre de Visitants del Gironès sinergia les excursions a peu i en bicicleta per la comarca 

El projecte neix del consens de l’Àrea Comarcal de Turisme amb els municipis

En el marc de “Gironès, Terra de Passeig”, El Centre de Visitants del Gironès ofereix, a partir d’aquest mes de desembre, un nou catàleg, amb un total de 64 pàgines i 29 rutes pels municipis de la comarca, que sota el títol “Camines o vas en bici?” (2014-2015) pretén combinar les sortides per la comarca a peu o en bicicleta tot afavorint el turisme d’interior i familiar.
Es faran rutes, consensuades amb els municipis del Gironès, amb un ortofotomapa de cadascun dels itineraris i amb textos a càrrec de l’Àrea Comarcal de Turisme Gironès i de l’Associació Comarcal de Guies de Natura. Les rutes són les següents: Paisatges rurals i volcànics (Aiguaviva); el castell de Sant Miquel (Girona); la capçalera de l’Onyar (Estanyol – Bescanó); els masos del pla de l’Onyar (Fornells de la Selva); història al peu de Sant Roc (Vilablareix); resseguint la riera Seca (Campllong); la vall de Sant Daniel (Girona); la Vall d’en Xuncla (Sarrià de Ter); el volcà de la Crosa (Estanyol – Bescanó); boscos i rieres de les Gavarres (Cassà de la Selva); les deveses i les hortes (Salt); les Pedreres i el camí del calvari (Girona); el Puig de la Banya del Boc (Llorà – Sant Martí de Llémena); al peu de les Gavarres (Madremanya); camins de monestir (Cervià de Ter – Viladasens); ruta dels arbres monumentals (Bordils); el puig d’Adri i les gorgues de Canet (Canet d’Adri); ruta pels veïnats (Sant Jordi Desvalls); el congost i la muntanya de Sant Julià (Sant Julià de Ramis); el puig de Cadiretes (Llagostera); Sant Cristòfol del Bosc (Llambilles); la ruta de les fonts (Sant Gregori); els forns de calç i la rajolera (Celrà); el Camí de Sant Jaume; Girona, ciutat jacobea (Sarrià de Ter, Girona i Fornells de la Selva); Vies Verdes; Xarxes d’Itineraris Saludables (Dipsalut); ruta de Sant Grau (Sant Gregori); ruta Pla de Cartellà (Sant Gregori). 

Totes les rutes compten amb la possibilitat de contractar els guies de natura per fer el senderisme guiat i aporten informació turística d’interès on s’especifica si és apte per fer a peu i/o bicicleta de passeig o de muntanya. Tanmateix, si hi ha allotjament rural, hotels o càmping a prop i si el municipi on passa la ruta té oferta de restaurants de cuina catalana.
Aquest nou producte s’emmarca en les rutes de ‘Senderisme’ i ‘Senderisme Guiat’ que, enguany han realitzat 22 rutes amb una participació de 700 persones.
El catàleg es troba a disposició, de tots els que hi estiguin interessats, al Centre de Visitants del Gironès.

Per a més informació i reserves:

GIRONÈS CENTRE DE VISITANTS
Av. de França, 221 – 17840 Sarrià de Ter (Gironès)
Telèfon: 972 011 669
centredevisitants@girones.cat
www.turismegirones.cat
www.facebook.com/centredevisitantsgirones