Select Page

S’emmarca en el ‘projecte comarcal de prevenció i pal·liació de la pobresa energètica’ que implica a diferents agents institucionals, socials i econòmics

Ja s’han programat tot un seguit de reunions de treball i els resultats es faran públics els propers mesos

Avui s’ha constituït la ‘Taula comarcal de lluita contra la pobresa energètica al Gironès’. A l’acte de constitució, que ha tingut lloc a la Sala de Plens de l’ens comarcal, hi han estat presents: el Consell Comarcal del Gironès i el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, juntament amb els ajuntaments de la comarca, les Entitats del Tercer Sector, les comercialitzadores d’energia locals i d’energies renovables, el gremi d’instal·ladors de Girona i els establiments comercials de l’àmbit de la il·luminació, climatització i electrodomèstics, així com les companyies distribuïdores d’aigua de la comarca.
Aquesta Taula s’emmarca en el ‘projecte comarcal de prevenció i pal·liació de la pobresa energètica’, que s’ha engegat fa un mes i mig, i que vol implementar un paquet d’accions pal·liatives i de prevenció de la pobresa energètica en les llars més vulnerables, a través de visites d’avaluació energètica a les llars, la instal·lació de kits d’emergència (bombetes led, regletes, borlets, etc.), i la millora de la contractació energètica (bo social (tarifa d’últim recurs per a consumidors vulnerables), reducció de potència, discriminació horària, etc.) d’aquelles famílies en situació d’impagament dels rebuts d’energia i que són derivades pels serveis socials.
La ‘Taula Comarcal contra la Pobresa Energètica’ ha de ser una eina per establir les sinergies de col·laboració i d’intercanvi de la informació necessària entre tots els agents institucionals, socials i econòmics implicats. Per això, s’han establert un seguit de reunions de treball per tal que, els diferents col·lectius que participen en la taula, puguin proposar i canalitzar les seves aportacions al projecte. En els propers mesos s’aniran fent públics els resultats d’aquest treball conjunt, així com les iniciatives solidàries amb les que els diversos membres col·laboren en el projecte de lluita contra la pobresa energètica.
El President del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, ha mostrat la seva satisfacció per l’interès i la implicació de tots els membres de la Taula, i els ha encoratjat a “sumar esforços per eradicar aquesta greu problemàtica social, també present en els municipis del Gironès”.

Girona, 3 de desembre de 2014

Per a més informació:

Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Gironès
medi.ambient@girones.cat

Consorci de Benestar Social Gironès-Salt
info@cbs.cat