Select Page

 

90 representacions en 17 poblacions del Gironès i una previsió de més de 16.000 espectadors
Del 18 de gener al 28 de juny, un menú divers i de qualitat: Grans i Petits Escenaris, Escenaris Mòbils, Circ, Màgia i cafè-teatre. Una safata escènica que farà esclatar la comarca del Gironès amb teatre del bo.

 

Tota la programació a: www.escenaris.cat


Entrades EVA o entrades amb Valor Afegit: És la novetat d’enguany que permet amb, una mateixa entrada, obtenir descomptes per a altres espectacles. L’entrada que compres d’Escenaris et porta, directament, a un altre espectacle d’un altre municipi a un preu increïble! Guarda la teva entrada! És una entrada amb Valor Afegit!

Entrades amb un pessic de solidaritat per als pallassos d’hospital de Girona: Afegint, voluntàriament, 50 cèntims al preu de l’entrada es col·labora amb XaropClown aportant, gràcies a molts pessics de solidaritat, més somriures als infants hospitalitzats.

El Consell Comarcal del Gironès, la Diputació de Girona i 17 ajuntaments del Gironès han presentat avui la programació d’Escenaris 2015 – Amb gana d’Escenaris! que enguany arriba a la seva onzena edició amb una oferta de 90 representacions. Es preveu que Escenaris 2015, que es celebra del 18 de gener al 28 de juny, superi els 16.000 espectadors. La presentació ha anat a càrrec del president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, el vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy, la consellera comarcal de Cultura, Roser Estañol i la directora artística d’Escenaris, Marta Fluvià.

Concretament, els 17 ajuntaments del Gironès que hi participen són: Bescanó, Bordils, Campllong, Cassà de la Selva, Celrà, Cervià de Ter, Flaçà, Fornells de la Selva, Llagostera, Madremanya, Quart, Sant Gregori, Salt, Sant Jordi Desvalls, Sant Martí Vell, Sarrià de Ter i Vilablareix.

La consellera comarcal de Cultura, Roser Estañol, ha explicat que: “Escenaris 2015 es celebrarà des del proper diumenge 18 de gener, amb una representació inaugural a l’Ateneu de Celrà, i fins el 28 de juny amb una representació inclosa dins la Fira de la Titella de Sant Martí Vell”. I ha destacat el caràcter solidari d’Escenaris que, de nou, continua col·laborant amb la companyia de pallassos de l’Hospital Josep Trueta XaropClown: ”En cada representació es recolliran aportacions voluntàries per a aquest projecte que, cada setmana, porta alegria i il·lusió als nenes i nenes hospitalitzats”.

Com a novetat d’enguany, la directora artística d’Escenaris, Marta Fluvià, ha destacat les entrades EVA: “l’entrada adquirida d’Escenaris porta directament a un altre espectacle d’un altre municipi a un preu increïble!. És una entrada amb Valor Afegit ja que, la mateixa entrada, permetrà veure un bon espectacle a preus súper rebaixats. Les ofertes es podran trobar, cada setmana, al web www.escenaris.cat”. Fluvià també ha subratllat la importància d’aquest cicle com a plataforma per a les companyies gironines que en aquesta edició sumen 14.

Pel que fa a la programació, Fluvià ha explicat que es consolida la qualitat i la quantitat de les anteriors edicions i ha esmentat algunes de les representacions que es portaran a terme: ‘Dones com jo’ de T de Teatre, ‘El testamento de María’ amb Blanca Portillo, ‘Temps’ de Teatre de Guerrilla, ‘El Crèdit’ amb Jordi Boixaderas i Jordi Bosch, ‘La Plaza del Diamante’ amb Lolita Flores, ‘A cau d’orella’ amb Gerard Quintana i Xarim Aresté, ‘Pensaments secrets’ amb Àlex Casanovas i Mercè Pons, i ‘Sortir per la finestra’ amb Marc Parrot, entre d’altres.

El vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy, ha insistit en que: “S’està donant a conèixer, un any més, un format que funciona i funciona molt bé. És un festival ja consolidat i que va a més i, m’atreviria a dir, que gairebé únic a tot Catalunya, convertint-se en un referent teatral juntament amb Temporada Alta i en un model a seguir per a altres comarques. Des de la Diputació de Girona, apostem per projectes com aquest aconseguint que el teatre de qualitat arribi també als pobles més petits”.

El president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, ha agraït el suport de la Diputació de Girona, així com dels ajuntaments que hi participen, i de la direcció artística que fan que aquest projecte respongui a la perfecció al lema d’aquest any: “Amb gana d’Escenaris!”. I ha afegit: “Escenaris és un bon exemple de mancomunació intermunicipal, on cada ajuntament aporta una part en benefici del conjunt del projecte. El paper del Consell Comarcal, amb el suport de la Diputació de Girona, és el de dinamitzador i coordinador de l’esforç que el conjunt de municipis dediquen al seu propi projecte cultural local. Al mateix temps, s’aporta una dimensió comarcal a aquests projectes locals, fent-los útils i visibles per al conjunt dels ciutadans de tota la comarca. Es tracta, doncs, d’articular el conjunt del Gironès amb serveis i projectes de qualitat. En aquest cas, posem a disposició de 17 municipis de la comarca una programació de teatre de qualitat, amb independència de la seva dimensió”.

Diumenge vinent, a les 19.00 hores, a l’Ateneu de Celrà: Espectacle inaugural d’Escenaris 2015 amb l’obra ‘Distancia Siete Minutos’ de Titzina Teatre.

Escenaris 2015 ‘Amb gana d’Escenaris1’: “Amb diferents ingredients que esclataran en el paladar i que faran que tots gaudim de productes de quilòmetre zero o de terres llunyanes, així s’ha preparat Escenaris 2015, cuinat a foc lent, arriscat i deliciós. És la suma de molts estils, d’esforços posats en comú, de treball cap a una mateixa direcció. El resultat és una safata escènica que farà esclatar la comarca del Gironès amb teatre del bo”.
 

Per a més informació: