Select Page

Un saló que ha reunit en dos dies més de 6.000 estudiants

72 expositors i 8.000 m2 de superfície.

ExpoJove, el saló de la formació, l’ocupació i l’emprenedoria de les comarques gironines, va obrir dimecres, 15 d’abril de 2015, les portes de la desena edició al Palau de Fires de Girona. La mostra va reuni, fins dijous 16 d’abril, més de 6.000 estudiants que han conegut de primera mà les propostes d’estudis de batxillerat, cicles de formació professional, cicles d’arts plàstiques i disseny, ensenyaments esportius, programes de formació i inserció i formació de persones adultes, així com les diferents opcions existents a la formació i ocupació posterior a l’etapa d’ensenyament obligatori. En total hi havia 72 expositors que ocupaven 8.000 m2 de superfície. Les portes del saló han estat obertes de les 9 del matí a les 7 de la tarda, i l’accés al recinte ha estat gratuït.
La segona tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Girona, i regidora d’Ocupació i Empresa, Marta Madrenas, ha posat de manifest la importància de la formació per al futur laboral dels joves i ha assenyalat que la taxa d’atur és més baixa en aquells que tenen formació universitària (15%) en comparació amb els que no tenen el graduat escolar (30%). “Les xifres són clares, cal formar-se per tenir una vida digna en un lloc de treball de qualitat”, ha dit Madrenas. El director dels serveis territorials del Departament d’Ensenyament de la Generalitat a Girona, Albert Bayot, ha destacat que ExpoJove permet fer la màxima difusió de l’oferta formativa a les comarques gironines, mentre que el president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, ha comentat que la fira està plenament consolidada després de 10 anys. Per celebrar l’efemèride l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona ha elaborat un pastís commemoratiu.
La mostra, que té com a lema ‘Dissenya el teu futur’, s’adreça també a pares i mares, professorat, treballadors, emprenedors o persones en situació d’atur que vulguin ampliar o reprendre els seus estudis. Els visitants poden conèixer les opcions dels centres educatius i de les empreses, privades o públiques, mentre que el Departament d’Ensenyament de la Generalitat ofereix una mostra dinamitzada dels ensenyaments professionals de Grau Mitjà i Grau Superior de les famílies professionals que es realitzen a les comarques gironines, i l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal del Gironès fa unes sessions de benvinguda centrades en les opcions a realitzar un cop finalitzat l’ensenyament secundari obligatori, el batxillerat o els cicles formatius, i també incideix en les oportunitats per als que no tenen el títol d’ESO. Per segon any consecutiu hi són presents centres universitaris catalans com la Universitat de Girona, l’Oberta de Catalunya (UOC) i la Nacional d’Educació a Distància (UNED), així com el Consell Interuniversitari, que informa de totes les universitats públiques i privades de Catalunya.
ExpoJove compta amb sis sales de conferències, distribuïdes entre el Palau de Fires i l’Auditori, on es realitzen xerrades informatives sobre formació, ocupació i recursos, i també xerrades professionals. Per assistir-hi cal inscriure’s a www.firagirona.com/2015/expojove/. El saló es complementa amb diferents activitats com el concurs de fotografia ‘Atrapa la falta’, que convoca el Centre de Normalització Lingüística (CNL) a través d’Instagram, i tallers pràctics, jocs i formació sobre hàbits de salut per a joves, a càrrec de SALUTACCIÓ, Taula de Salut de Girona. D’altra banda, els visitants que ho desitgin es podran fer a l’instant el Carnet Jove de manera gratuïta, a l’estand de Coordinació Territorial de Joventut a Girona.
El saló està organitzat per Fira de Girona, l’Ajuntament de Girona, el Consell Comarcal del Gironès, la Generalitat de Catalunya i la Universitat de Girona, i compta amb el patrocini de CaixaBank i La Vanguardia.