Select Page

 
Presentació del protocol d’absentisme escolar i de la guia per a la detecció i atenció de menors en situació de negligència i desprotecció 

També s’ha presentat el resum de les accions del programa de Dipsalut ‘Salut i Crisi’ a la comarca
El Consell d’Alcaldes del Gironès s’ha reunit, per darrera vegada aquesta legislatura, i ha comptat amb la intervenció del director dels Serveis Territorials a Girona del Departament d’Ensenyament, Albert Bayot, per a tractar sobre el protocol d’absentisme per als centres educatius de l’àrea d’influència del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt i la guia per a la detecció i atenció de menors en situació de negligència i desprotecció; i del gerent de Dipsalut, Jordi Brunet, i de la coordinadora de presidència de Dipsalut, Àfrica Masó, per a presentar el resum de les accions del programa ‘Salut i Crisi’.

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt han editat, conjuntament, la ‘Guia bàsica del treball en xarxa entre els serveis socials bàsics i els centres educatius per a la detecció i atenció de menors en situació de negligència i desprotecció’, per a municipis de menys de 50.000 habitants de la comarca del Gironès. L’objectiu és minimitzar el risc dels menors de ser víctimes de maltractament, tot i que malgrat que la situació de zero maltractament no existeix, si que es poden incrementar els mecanismes de detecció i accelerar-ne l’atenció. També incrementar les accions preventives i de sensibilització.

El programa de ‘Salut i Crisi’, neix com a resposta de Dipsalut a l’impacte de la crisi econòmica en la salut de les persones. És un Programa que pretén ser temporal i que neix amb la voluntat de desaparèixer quan comencin els indicis de recuperació de la crisi. Poden acollir-se a aquest projecte els ajuntaments, els ens locals supramunicipals i les organitzacions sense ànim de lucre supralocals de la demarcació de Girona que tinguin dispositius en funcionament per donar resposta a la crisi econòmica, i que responguin a l’objecte i funcionament d’aquest Programa.

El Consell d’Alcaldes del Gironès, presidit pel president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, ha comptat amb l’assistència d’alcaldes i regidors dels 27 ajuntaments que conformen la comarca.

Girona, 29 d’abril de 2015