Select Page
El Ple del Consell Comarcal del Gironès aprova, per unanimitat, els convenis per a l’organització del festival Emergent i per al desenvolupament del programa de Teleassistència i del projecte “Emprendre al Gironès” 


El Ple del Consell Comarcal del Gironès, ha aprovat, per unanimitat, el conveni entre el Consell Comarcal del Gironès, els ajuntaments de la comarca i l’Associació Fringe per a l’organització del Festival d’Arts Escèniques ‘Emergent’; el conveni de col·laboració entre la Diputació de Girona i el Consell Comarcal del Gironès per al desenvolupament del programa de teleassistència i el conveni de col·laboració amb els ajuntaments de Celrà, Salt, Vilablareix i el Consell Comarcal del Gironès per al desenvolupament del projecte “Emprendre al Gironès”.
EMERGENT
El Consell comarcal del Gironès ha aprovat, per unanimitat, el conveni de col·laboració amb l’Associació Fringe i 9 ajuntaments de la comarca per a l’organització del Festival d’Arts Escèniques del Gironès ‘Emergent’ que es celebrarà del 2 al 18 de juliol de 2015 i en la que hi participen: Celrà, Cervià de Ter, Fornells de la Selva, Llagostera, Madremanya, Quart, Sant Gregori, Sarrià de Ter i Vilablareix.
Aquest festival d’espectacles, que enguany arriba a la seva 11a edició i compta amb un total de 63 actuacions i 55 artistes, té com a objectiu oferir una plataforma de difusió per a artistes que presentin un treball de qualitat en música, dansa, entre d’altres especialitats. És a dir, es tracta d’impulsar i animar els nous creadors en arts escèniques i dotar-los d’una plataforma on puguin presentar les seves propostes en un ambient adequat i proper a l’espectador. Al mateix temps, el públic de la comarca podrà gaudir d’una oferta cultural innovadora.
El Consell Comarcal del Gironès és l’ens mancomunador de referència apostant perquè la cultura de qualitat arribi a tots els municipis de la comarca. El festival esdevé una plataforma de projecció dels valors emergents de les arts escèniques del nostre país. Emergent ha demostrat clarament la seva capacitat per fer descobrir al públic grups i artistes, en el seu moment desconeguts, que, al cap de poc temps, s’han situat a primera fila del sector cultural professional. En aquest sentit, aquesta presència majoritària de valors emergents, dins la programació de cada edició, es combina amb una actuació per poble per part d’un artista o grup de molt renom.
Es tracta d’un festival molt accessible per a tot tipus de públic i el fet de realitzar-se en espais emblemàtics dels municipis, juntament amb els preus de les entrades i el format dinàmic i variat, fan que s’arribi no només al públic fidel d’Emergent, cada cop més nombrós, sinó també a un públic local, poc o gens habitual en festivals i concerts.
TELEASSISTÈNCIA

El Consell comarcal del Gironès ha aprovat, per unanimitat, l’acord de pròrroga del conveni de col·laboració interinstitucional amb la Diputació de Girona per al desenvolupament del programa de ‘Teleassistència’. Gràcies a aquest acord, la comarca del Gironès passarà dels 620 aparells actuals a tenir-ne més de 680.
El cost total d’aquest servei és de 259.470,14 €. El cost mensual del servei és de 16,35 € per aparell. Però donat que un 61,35% està subvencionat, l’usuari, durant el 2015, pagarà 6,32 € al mes.
El Servei de Teleassistència a Domicili és una modalitat de servei d’atenció domiciliaria que, amb la tecnologia adient, ofereix una atenció permanent i a distància als usuaris, assegurant-los una resposta immediata a les eventualitats que els puguin sobrevenir. Va adreçat a aquelles persones amb un nivell d’autonomia limitat i dependència a causa de l’edat o del seu estat físic que viuen soles majoritàriament. Conjuntament amb el SAD el Servei de Teleassistència té per objectiu millorar la qualitat de vida i retardar la institucionalització. I les seves funcions són: proporcionar contacte permanent amb l’exterior, donar resposta de forma immediata en cas d’emergència i donar seguretat i suport a l’usuari. El Servei Local de Teleassistència es presta a través del conveni signat entre el Consell Comarcal del Gironès i l’Ajuntament de Salt amb la Diputació de Girona.
Precisament, el Centre de Recursos per a la Gent Gran de Salt ha estat escollit per albergar una de les Unitats Mòbils del Servei Local de Teleassistència, que serveix per a donar cobertura assistencial al usuaris/usuàries de la comarca del Gironès i La Selva.
Les Unitats Mòbils del Servei Local de Teleassistència operen les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any a través de vehicles adaptats i habilitats per a l’orografia del territori. Les unitats mòbils atenen les emergències de manera més ràpida, i és que els cotxes estan equipats amb material sanitari de primers auxilis, eines per fer petites reparacions i les claus custodiades de les llars.
Qui hi pot accedir?
El servei està adreçat prioritàriament a persones que viuen soles o que passen moltes hores al dia soles, i que es troben en una situació de fragilitat de salut i social. Les persones interessades s’han d’adreçar als Serveis Bàsics d’Atenció Social del seu municipi per fer la corresponen sol·licitud.

EMPRENDRE AL GIRONÈS
El Consell comarcal del Gironès ha aprovat, per unanimitat, el conveni de col·laboració amb els ajuntaments de Celrà, Salt i Vilablareix per al desenvolupament del projecte ‘Emprendre al Gironès’ en el que sumen esforços per oferir informació, formació, assessorament i recursos.
“Emprendre al Gironès”, amb un pressupost total de 110.197,31 € dels quals 88.157,842 € estan subvencionats, forma part del projecte “Catalunya Emprèn” que compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu, el Departament d’Empresa i Ocupació i el Ministeri de Treball i Seguretat Social.
Les actuacions que es realitzen dins el projecte “Emprendre al Gironès” són les següents:
•Informació i orientació per analitzar, valorar i comparar les idees empresarials.
•Programes de formació per a millorar les habilitats i capacitats en matèria de gestió empresarial i per garantir l’èxit de futures empreses.
•Assessorament en el procés de creació d’empreses per avaluar la viabilitat de les idees empresarials, contribuir a la creació d’empreses de qualitat, amb un millor plantejament inicial i ajudar a planificar correctament la posada en marxa de l’activitat.
•Seguiment tècnic durant els tres primers anys de vida de l’empresa, per tal de facilitar la seva consolidació.
•Accions de sensibilització de la població envers el foment de l’esperit emprenedor.
•Servei i recursos de vivers d’empreses.