Select Page
El matí del dia 5 de novembre  va tenir lloc a l’edifici dels Banys Àrabs de Girona, la presentació dels nous rètols informatius del monument. La presentació va ser a càrrec de Maria Mercè Roca, consellera comarcal de Cultura, Albert Piñeira, vicepresident de la Diputació de Girona, Joel Colomer, històriador de l’empresa Culturània, responsable de la documentació històrica del projecte, i Jaume Geli, dissenyador i autor dels dibuixos.

En total, el projecte consta de cinc plafons, un per cada sala interior. El primer, que està situat a la sala  del vestuari, explica el funcionament de l’antic sistema de banys medievals de l’edifici mitjançant un dibuix de tot el complex. Els altres plafons es centren en el funcionament particular de les tres sales de banys successives (freda, tèbia i calenta).

La instal•lació d’aquest sistema d’informació s’ha fet considerant el mínim impacte visual, és extraïble en cas que l’edifici aculli una exposició o una gravació que necessiti recrear l’ambient medieval, com s’ha donat recentment, i està redactada en quatre idiomes.