Select Page

Comença l’espectacle: Escenaris presenta 109 espectacles teatrals al Gironès.

Del 22 de gener al 30 de juny els espectadors podran gaudir de 109 espectacles teatrals distribuïts en diversos municipis de la comarca del Gironès.

Nova incorporació de L’Auditori de la Mercè de l’Ajuntament de Girona augmentant considerablement la difusió i dinamització d’Escenaris.

Es programen 109 espectacles teatrals, la xifra més alta fins al moment.

El Consell Comarcal del Gironès, la Diputació de Girona i diversos ajuntaments de la comarca Gironès presenten la programació d’Escenaris 2016 – Comença l’espectacle! que enguany arriba a la seva dotzena edició amb una oferta de 109 representacions.
Escenaris 2016 s’inaugurarà el divendres 22 de gener, amb obra La Butaca de la companyia T-Atraco al Teatre de la Sitja de Fornells de la Selva, i finalitzarà el 30 de juny amb la representació de El Tast a l’emblemàtic edifici dels Banys Àrabs de Girona. La organització preveu que enguany se superi els més de 14.000 espectadors de les edicions passades.
Els ajuntaments que formen part d’aquesta dotzena edició són Bescanó, Bordils, Campllong, Cassà de la Selva, Celrà, Cervià de Ter, Flaçà, Fornells de la Selva, Girona, Llagostera, Madremanya, Quart, Sant Gregori, Sant Jordi Desvalls, Sant Julià de Ramis (Medinyà), Sant Martí Vell, Sarrià de Ter i Vilablareix.
Una de les novetats més destacades d’aquesta edició és la incorporació de l’Ajuntament de Girona al projecte, amb l’Auditori de la Mercè, fet que augmenta considerablement la difusió i dinamització d’Escenaris entre el públic de la capital. També es recupera la participació de l’ajuntament de Sant Julià de Ramis (Medinyà). Amb aquests dos ajuntaments, el nombre de consistoris que en formen part és la més alta de totes les edicions celebrades.
La xifra d’espectacles programats arriba a 109, també la més alta fins al moment. Com cada any, aquests espectacles es reparteixen en diverses seccions: Grans Escenaris, espectacles per a públic adult, Petits Escenaris, teatre familiar, Escenaris Mòbils, espectacles de carrer, Escenaris de Circ, i com a novetats, Escenaris de Dansa i dins l’apartat de Cafè Teatre, a banda del ja consolidat Les Nits del Coro de Sarrià, s’hi afegeix el nou projecte de Les Nits de Can Gruart de Vilablareix.
La programació d’aquest any inclou importants estrenes a la comarca, una enorme varietat de gèneres, i compta, com és habitual, amb una destacadíssima participació de companyies de teatre professional de les comarques gironines. Enguany es consolida la qualitat i la quantitat de les anteriors amb espectacles com “Els veïns de dalt” de Cesc Gay; “Marits i Mullers” basat en el guió de Woody Allen, “La llista” amb Laia Marull, “El Test” de Cristina Clemente o “La Plaza del Diamante” amb Lolita Flores entre molts altres. Tota la programació es podrà consultar via web a www.escenaris.cat
Per segon any consecutiu els espectadors poder aconseguir entrades EVA. La compra d’aquest tipus d’entrada porta directament a un espectacle diferent d’un altre municipi a un preu rebaixat fomentant la mobilitat dels espectadors a tota la comarca del Gironès. Les ofertes d’entrada EVA es podran trobar, cada setmana, al web.
Escenaris és un bon exemple de mancomunació intermunicipal, on cada ajuntament aporta una part en benefici del conjunt del projecte. El paper del Consell Comarcal, amb el suport de la Diputació de Girona, és el de dinamitzador i coordinador de l’esforç que el conjunt de municipis dediquen al seu propi projecte cultural local. Al mateix temps, s’aporta una dimensió comarcal a aquests projectes locals, fent-los útils i visibles per al conjunt dels ciutadans de tota la comarca. Es tracta, doncs, d’articular el conjunt del Gironès amb serveis i projectes de qualitat amb independència de la seva dimensió”.