Select Page
Els valors passen a l’acció – L’esport en positiu
Narcís Boschdemont, Conseller d’Esports del Consell Comarcal del Gironès assisteix a la presentació del programa “Valors en acció – L’esport en positiu”
El programa és eina educativa per a formar una societat millor, que premiï l’esport sa i respectuós.
Valors ens acció és el resultat de la suma d’esforços dels Consells Esportius i la Diputació de Girona


L’Agrupació Territorial de Consells Esportius de Girona va presentar aquest dimarts 26 de gener les lligues territorials d’esports individuals, que des d’aquest curs es convoquen sota un mateix format i amb uns 2.500 escolars de comarques gironines inscrits en les modalitats de gimnàstica rítmica, patinatge, natació i gimnàstica artística.

Enguany, a més, els vuit consells esportius de la territorial gironina promouen conjuntament el programa de sensibilització “Valors en acció – L’esport en positiu”, que en paraules del nou president de l’ATCEG, Joan J. Verdaguer, “vol ser una eina educativa per a formar una societat millor, que premiï l’esport sa i respectuós”. Segons Verdaguer, el format unificat de lligues “neix de la voluntat de cohesionar programes esportius arreu del territori”.
A la presentació també hi assistiren el diputat de Cooperació Esportiva, Carles Salgas; el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo; i el representant territorial a Girona de la Secretaria General de l’Esport, Josep Pujols.
Per a Salgas, “l’esport escolar implementa molts dels valors que volem per als nostres joves, inculca l’esport com a hàbit i fomenta les lligues com a punt de trobada”.
En el mateix sentit es va manifestar Domingo: “volem que tothom trobi el seu racó per fer esport, volem formar bones persones, compromeses i responsables, i ajudar els joves a esdevenir uns ciutadans modèlics i solidaris, de la mà dels consells esportius i respectant la realitat de cada territori”.
Un dels trets distintius del programa eina educativa per a formar una societat millor, que premiï l’esport sa i respectuós, com ara ajudar a un company de l’altre equip en situació adversa, sinó també reconèixer per exemple una decisió errònia a favor del propi equip.
L’acte, celebrat a la sala Carles Rahola de l’Edifici Santa Caterina de Girona, va tancar-lo el representant territorial d’Esports. Pujols va agrair la tasca dels consells esportius i el suport de la Diputació de Girona “per caminar plegats en el foment d’un model que ara caldrà fer entendre a familiars, tècnics i esportistes i que transformarà el sistema esportiu de Catalunya”.
Fotografia: DDGI/Eddy Kelele