Select Page
La visita està emmarcada en la Realització de la guia turística Costa Brava, Pirineu de Girona i Comarques d’interior per « Le Petit Futé ».

“Le petit Futé” és una guia turística de referència pel mercat francòfon.


Des del dilluns 29 de febrer fins el dimecres 2 de març el periodista Martin Fouquet ha visitat la comarca del Gironès de la mà de Neus Vila, Cap d’àrea Turisme Consell Comarcal.

Foquet va iniciar la visita amb un contacte directe amb l’origen de la comarca, descobrint , Sant Julià de Ramis, i un dels pulmons verds de la comarca, la Vall del Llémena.
El segon dia va estar dedicat íntegrament a la capital, Girona. Els Banys Àrabs, la Catedral, el Barri Jueu, el Museu d’Història dels Jeus, el Mercat del Lleó, Casa Museu Masó, la Muralla Medieval i Museu del Cinema van ser part del tast de descoberta de la ciutat  pel periodista francès. Per fer un tast del turisme actiu que es pot fer a la capital, Foquet va gaudir dels carrerons del Barri vell amb el mini-cotxe elèctric i el paisatge de la Vall de St Daniel amb la Burricleta. 
La visita va acabar el tercer dia dedicant-lo als pobles medievals de la comarca i el massís de les Gavarres. Llagostera, Campllong, Sant Martí Vell i Madremanya van encisar el periodista francès.
Totes les visites van estar acompanyades de aromes gastronòmics. Beure amb porro, descobrir una torrada amb all i tomàquet, la cuina dels rostits o bé menjar calçots han estat diferents moments que Foquet ha anotat per l’elaboració de la guia turística de “Le Petit Futé”
Foquet ha valorat molt positivament la visita al Gironès i el tracte rebut per tots els municipis i agents turístics que han participat activament en fer que la seva estada hagi estat un tastet directe i pròxim de la comarca. Així mateix el periodista ha agraït al Consell Comarcal i el Patronat de Turisme el treball conjunt en l’elaboració de la visita permetent descobrir l’essència única de cada municipi en el marc de la comarca del Gironès.
Nota publicada, dijous 3 de març de 2016