Select Page
Les àrees de Joventut i de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Gironès treballen de la mà per tal de fomentar la inserció laboral a joves.

La formació de monitoratge esportiu s’emmarca dins el programa Joves per l’Ocupació.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb el programa d’Experiència Professional per a l’ocupació juvenil a Catalunya “Joves per l’Ocupació”, regulat per l’ordre EMO/251/2014, modificada per l’ordre EMO/254/2015.


Aquest projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb el programa d’Experiència Professional per a l’ocupació juvenil a Catalunya “Joves per l’Ocupació”, regulat per l’ordre EMO/251/2014, modificada per l’ordre EMO/254/2015.

Des del 7 de març fins el 26 d’abril una vintena de joves d’entre 16 i 25 anys, s’estan formant com a monitors esportius a Fornells de la Selva, gràcies al Consell Comarcal del Gironès i a la gentilesa de l’Ajuntament del municipi que deixa les seves  instal·lacions per impartir la formació.
El compliment de l’assistència al curs, junt amb la superació del mateix, permet als joves l’obtenció de la titulació CIATE (curs d’iniciació a tècnic esportiu) així com la possibilitat de poder fer pràctiques en entitats esportives.
L’objectiu del programa és inserir aquests joves en el mon laboral, possibilitant una futura contractació dels mateixos i/o el retorn al sistema educatiu,. A més, tots aquells participants a qui els maquin els estudis d’ESO, tenen la possibilitat de matricular-se gratuïtament a l’IOC o a l’Escola d’Adults per tal d’obtenir-los.
Aquest programa tutelat directament per una tècnica, és el reflex de la sinèrgia entre dues àrees del Consell Comarcal, la de Joventut i la de Promoció econòmica, que treballen conjuntament per tal de millorar el futur del joves del Gironès.

Notícia publicada el divendres 8 d’abril de 2016