Select Page

El Consell Comarcal del Gironès és l’únic de les comarques gironines que rep la menció.

La menció s’obté sempre que es compleixin més d’un 75% dels 49 ítems proposats per l’organisme avaluador.

A nivell de Catalunya, només 2 Consells Comarcals més han rebut aquesta distinció.

El Consell Certificador del Segell Infoparticipa integrat per càrrecs  del departament de Governació de la Generalitat de Catalunya i del  Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB, ha lliurat aquest dimecres, La Menció Segell Infoparticipa amb la que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona.
L’acte d’entrega dels guardons, presidit pel Conseller Raúl Romeva, ha  tingut lloc el dimecres 20 d’abril al Born Centre Cultural. Sala Moragues, a Barcelona en el marc d’una jornada sobre la transversalitat de la transparència organitzada conjuntament amb l’Oficina Antifrau de Catalunya.
A l’acte hi ha assistit Quim Roca, vicepresident del Consell Comarcal del Gironès que ha recalcat que s’ha fet molta feina per assolir aquest resultat però que queda encara feina per fer. Per això, Roca ha manifestat que la intenció de l’equip de govern és el de continuar treballant en la línia de transparència i de fer arribar els diferents serveis que ofereix el Consell Comarcal del Gironès a tots els ciutadans de manera clara, amena i el màxim d’accessible.

Aquesta és la 1a edició del Segell Infoparticipa  per a Consells Comarcals de Catalunya, del qual el Consell Comarcal del Gironès ha estat l’únic que ha obtingut la menció de les comarques gironines, és a dir, a data d’avui el Consell Comarcal del Gironès compleix més del 75% dels ítems proposats per Infoparticipa.

Aquesta nova edició d’Infoparticipa incorpora indicadors pels Consells Comarcals adaptats a la Llei de Transparència, avaluant un total de  49 ítems. El Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir de les avaluacions que realitza el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB (LPCCP) als webs del Consells Comarcals que publiquen informació que facilita que qualsevol ciutadà tingui coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos col•lectius, com es gestionen els recursos econòmics, informació sobre la comarca i quines formes de participació posen al seu abast.

Galeria de fotos

Nota publicada, dijous 21 d’abril de 2016