Select Page
54 activitats han estat programades del 6 de febrer al 22 d’abril, en 11 municipis de la comarca del Gironès.

El Consell Comarcal del Gironès valora molt positivament tant la implicació dels municipis com l’èxit de participació en les diferents activitats realitzades.

Després de l’èxit, el Consell Comarcal del Gironès ja està treballant en la segona edició que vol aglutinar més pobles i programar més activitats per fomentar la lectura a la comarca.

La primera edició de “Al Gironès, llegim!”, programa de foment de la lectura – celebrada del 6 de febre al 22 d’abril – ha celebrat aquest divendres l’acte de cloenda a El Coro de Sarrià de Ter amb Lectures Dramatitzades  a càrrec de Cristina Cervià amb música de Domènec Boïgues.
Amb un balanç molt positiu tant per les xifres de participants com per la bona acollida mostrada pels Ajuntament de la comarca, des del Consell Comarcal es vol donar continuïtat al projecte. “Després de la bona acollida del programa ja estem posant fil a l’agulla en la segona edició”, assenyala Maria Mercè Roca, Consellera de Cultura del Consell Comarcal del Gironès.
S’han programat més de cinquanta activitats que han permès que molts lectors de la comarca i de fora, hagin pogut participar en les diverses activitats. “El Consell Comarcal del Gironès ha estat el paraigua d’aquesta activitat, on cada municipi ha realitzat diferents propostes, totes amb l’objectiu de fomentar la lectura ” detalla, Jaume Busquets, President del Consell Comarcal del Gironès.
Balanç positiu dels municipis
Els 11 Ajuntaments participants en aquesta primera edició valoren positivament aquesta activitat proposada pel Consell Comarcal del Gironès tant per el nivell de les propostes com per l’èxit de participació que han tingut en cadascun dels municipis. 
“Un dels objectius per la segona edició és ampliar el nombre d’Ajuntaments que s’impliquin i participin en el programa” puntualitza Roca, ja que la prioritat del programa és garantir les mateixes oportunitats per a tothom a l’accés de la lectura.
El balanç de la primera edició ha estat molt satisfactori. Segons Busquets, la clau de l’èxit rau en el fet que es tracta d’un projecte engrescador adreçat a tots els públics que va molt més enllà de la lectura. Al Gironès, llegim ha permès als lectors conèixer els diferents municipis a partir d’activitats relacionades amb la lectura

Nota publicada el divendres 22 d’abril de 2016