Select Page

70 comerços de proximitat i 50 centres educatius de la comarca del Gironès participen en la campanya.

L’objectiu de la campanya és facilitar la recollida de fracció orgànica i inculcar la reducció i substitució de del consum de les bosses de plàstic.

El suport econòmic va a càrrec del Consell Comarcal del Gironès, l’Agència de Residus de Catalunya i de diversos Ajuntaments del Gironès

El Consell Comarcal del Gironès, diversos Ajuntaments de la comarca i l’Agència de residus de Catalunya han iniciat aquest mes de maig una campanya de foment de la recollida selectiva de la fracció orgànica. Actualment , la fracció orgànica, les restes de menjar, fruita i verdura, carn i peix, infusions, restes vegetals de jardineria,… representen el 39% de la bossa de deixalles. 
Durant aquest mes, els comerços de la comarca adherits a la campanya entregaran la compra junt amb una bossa compostable per poder separar la fracció orgànica domèstica.
Quim Roca, vicepresident del Consell Comarcal del Gironès indica que aquesta acció vol facilitar la recollida de fracció orgànica i, també, inculcar la reducció i substitució del consum de les bosses de plàstic. Roca afegeix que reciclant les deixalles es contribueix a la reducció d’emissions de diòxid de carboni mitigant el canvi climàtic i, es col•labora a mantenir la qualitat del nostre entorn i la nostra salut. 
En total, 70 comerços de proximitat dels municipis d’Aiguaviva, Bescanó, Bordils, Campllong, Cervià de Ter, Flaçà, Fornells de la Selva, Llambilles, Quart, Medinyà, Salt, Sant Gregori, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis i Sant Martí Vell estaran distribuint la bossa compostable. 
La campanya d’educació ambiental també té presència a les escoles del Gironès. Uns 50 centres educatius rebran cubells específics per tal de facilitar la separació dels residus als menjadors escolars. D’aquesta manera es vol sensibilitzar als infants de la necessitat de reciclar els residus que generen tant a les escoles com a les seves llars. 

Nota publicada, divendres 6 de maig de 2016