Amb la tecnologia de Blogger.

El Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades es reuneix amb els ajuntaments de la comarca del Gironès

El coordinador del Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades, Àngel Miret, acompanyat per Jordi Virgili, de l’equip tècnic del Comitè, varen oferir dijous dia 19 de maig una reunió informativa adreçada als alcaldes, regidors de serveis socials i tècnics en polítiques migratòries del Gironès.

La xerrada, que es va dur a terme a les 16.30 hores de la tarda a la seu del Consell Comarcal del Gironès, va servir per explicar als assistents l’estat de la qüestió dels refugiats sirians i de quina manera calia respondre a nivell municipal.


El Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades ja porta uns mesos treballant en aspectes relacionats amb la sensibilització, el circuït d’acollida, l’atenció infància, la inserció laboral de les persones refugiades, i el banc de recursos, etc. Actualment el repte del Comitè és ampliar els recursos residencials i laborals per a garantir la fase d’integració i de normalització de la persona refugiada.

En el marc de Pla d’informació al territori aprovat pel Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades, la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya està oferint sessions informatives en els diversos consells comarcals de Catalunya. L’objectiu és informar de la situació dels refugiats (en especial el contingent de Síria), les accions previstes, el banc de recursos i la fitxa inventari del Departament, el Pla de protecció internacional de Catalunya, la tasca desenvolupada pel Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades, així com el sistema de primera acollida i la seva afectació als ajuntaments, entres d’altres qüestions.
 
Nota publicada, dimecres 24 de maig de 2016


© 2012-2018 Consell Comarcal del Gironès. Tots els drets reservats | Avís legal | Política de protecció de dades | Política de cookies
C/ Riera de Mus,1A·17003 Girona·Tel 972 213 262