Select Page
L’àrea de Turisme del Consell Comarcal del Gironès coordina les diferents activitats a la nostra comarca.
4 visites, 1 restaurant i 1 allotjament rural són les propostes del Gironès per l’activitat benvinguts a Pagès.
Consulta les activitats del Gironès en aquest enllaç

BENVINGUTS A PAGÈS, redescobreix la nostra terra. És una acció promocional que fusiona un projecte, liderat per l’Agència Catalana de Turisme  i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, que coordina la Fundació Alícia amb el suport dels Consells Comarcals de comarques catalanes.

Aquesta primera edició,  fruit d’un esforç comú,  inclou conceptes tan importants com territori, gastronomia i identitat i alhora la descoberta dels nostres productors locals.  Segons Neus Vila, Cap de l’àrea de Turisme del Consell Comarcal del Gironès i delegada del Benvinguts a pagès a la comarca del Gironès “és una oportunitat excel·lent per fer créixer l’activitat agrícola, ramadera, alimentària, vinícola al Gironès” .  Vila afegeix que “aquesta activitat tindrà un ressò turístic que beneficiarà als nostres visitants i/o turistes” .

Les masies de Catalunya obren les seves portes en el marc d’aquesta iniciativa perquè els visitants puguin gaudir d’un cap de setmana diferent, divertit i fet a mida. És una manera d’apropar els espais d’obrador, camp, celler o trull, de manera gratuïta, durant els dies 17, 18 i 19 de juny, a visitants i turistes de proximitat .

A  la comarca del Gironès les activitat són: 
Granja La Selvatana a Campllong, Granja familiar de llet ecològica on es podran veure les vaques i també la realització de formatges, iogurts i altres derivats làctics ecològics.

Celler Eccociwine a Sant Martí Vell , Un celler situat dins l’EIN Les Gavarres on elaboren vins artesans. En aquest cas es podran visitar les vinyes i realitzar un petit tast del seu vi.

Celler Pago Diana a Sant Jordi Desvalls, Un celler ubicat en una finca a la riba del Ter on elaboren vins naturals. Es podrà visitar les vinyes i també fer un petit tast del seu vi.

Tomàquets Viladasens a Viladasens, Empresa familiar dedicada a la producció de tomàquets d’alta qualitat on es podrà veure i tastar en totes les seves varietats:

Les visites gratuïtes a les explotacions agràries i ramaderes es complementen amb propostes de restauració amb el menú especial “Benvinguts a pagès” i amb paquets d’allotjament per gaudir d’un cap de setmana únic, en el cas del Gironès l’Allotjament Rural Can Guinau (Aiguaviva) i el Restaurant  Ca La Maria (Llagostera).

BENVINGUTS A PAGÈS és descobrir Catalunya des de la seva pagesia, posar en valor el món rural, el turisme d’interior i el potencial de la nostra gastronomia. 
Més informació www.benvingutsapages.cat

Nota publicada, dijous 16 de juny de 2016