Select Page
La 12a edició d’Emergent tanca les seves portes amb una xifra rècord: més de 2.000 espectadors han gaudit de les 36 propostes d’art escènic.

Des del 30 de juny fins el 9 de juliol, sis municipis de la comarca del Gironès han sigut els protagonistes d’Emergent 2016.

Emergent vol prevaldre el caràcter i l’essència popular on el poble pren el protagonisme,  tant pel públic assistent com per l’emplaçament dels espectacles.

Teatre, música, màgia, dansa, poesia, humor, clown o el circ són gèneres que s’han fusionat a la perfecció i han convertit la programació d’aquesta edició en un acte creatiu


La 12a edició d’Emergent tanca les seves portes amb una xifra rècord: més de 2.000 espectadors han gaudit de les 36 propostes d’art escènic a Sarrià de Ter, Quart, Fornells de la Selva, Cervià de Ter, Vilablareix i Madremanya

Tots els espais s’han omplert de gom a gom per gaudir de primer mà de les diferents propostes d’arts escènics: l’espectacle de dansa aèria des de la torre del campanar de la plaça de Fornells de la Selva o la plaça de Madremaya en són uns claus exemples. Teatre, música, màgia, dansa, poesia, humor, clown o el circ són gèneres que s’han fusionat a la perfecció i han convertit la programació d’enguany en un acte creatiu

Una de les fortaleses d’Emergent és el seu públic divers: per una banda la gent del poble, per l’altre el públic itinerant que segueix el cicle al llarg de dues setmanes. Aquesta sinèrgia dóna alts nombres de participació, com en el cas de Cervià de Ter on hi hagué el registre d’entrades més elevat d’Emergent 2016.

La selecció de caps de cartell ha comptat amb la participació d’artistes consolidats com Joan Miquel Oliver, Mazoni, Cris Juanico, Peyu, Gossos, Lluís Gavaldà. Aquestes actuacions, han conviscut entre les funcions d’artistes emergents -raó de ser del festival –  amb propostes de circ, música, màgia, malabars, humor, que no han deixat indiferent a ningú.

Emergent vol prevaldre el caràcter i l’essència popular on el poble pren el protagonisme,  tant pel públic assistent com per l’emplaçament dels espectacles. Aquesta és la raó de ser del Festival, acostar la cultura a públics que per diferents raons no estan acostumats a consumir aquest tipus d’activitats culturals. Per aquest motiu, i com ja ve sent un clàssic, cada sessió acaba amb la projecció de les fotografies que David Julià fa del públic assistent, forma d’agrair i donar un merescut protagonisme als espectadors.

Emergent és un projecte de comarca que està organitzat pel Consell Comarcal del Gironès, Fringe, i, en aquesta edició, amb la participació dels ajuntaments de Sarrià de Ter, Quart, Cervià de Ter, Vilablareix, Fornells de la Selva i Madremanya.

Nota publicada, divendres 15 de juliol de 2016