Select Page
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies dotarà enguany la demarcació de Girona amb 19.2 milions d’euros per tal de finançar serveis socials bàsics i especialitzats, lluitar contra la pobresa i impulsar programes de reforç de la cohesió social i de promoció de la igualtat.
Una xifra que suposa un increment de més de mig milió d’euros respecte al 2015.
 

Ahir, la consellera Dolors Bassa, acompanyada del secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, i la directora territorial del Departament, Marta Casacuberta, va signar el Contracte Programa 2016-2019 entre Generalitat i els consells de l’Alt Empordà, el Baix Empordà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l’Estany, el Ripollès i la Selva, els ajuntaments de Blanes, Figueres, Girona, Lloret, Olot, Palafrugell, Salt i Sant Feliu de Guíxols, així com el Consorci d’Acció Social Garrotxa i el Consorci Benestar Social Ripollès.

La consellera Bassa va anunciar que aquest 2016 la Generalitat ha incorporat 4 noves línies de col·laboració amb el món local. D’una banda, s’han afegit plans i mesures d’igualtat en el treball i, també, per a les persones LGBTI, així com de lluita contra la LGBTIfòbia. D’altra banda, s’han sumat al Contracte Programa línies de col·laboració per a l’impuls de l’accessibilitat i d’associacionisme i voluntariat.

En l’àmbit de l’accessibilitat, per exemple, el Govern ha inclòs iniciatives com ara la formació als professionals o l’impuls de bancs de productes de suport.

Nota publicada, dijous 21 de juliol de 2016 via El Diari de Girona