Select Page
L’acció s’emmarca dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

Hi han participat tant treballadors de l’ens com també representants polítics.

La finalitat d’aquesta activitat era valorar els avantatges i inconvenients que té l’alternativa de l’ús del vehicle privat per arribar al lloc de treball, tant des del punt de vista de salut, econòmic i/o de temps.

Mira el vídeo de la jornada de Mobilitat Sostenible i Segura dels treballadors i electes del Consell Comarcal del Gironès

Amb motiu de la celebració a Catalunya de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, el Consell Comarcal del Gironès, ha organitzat aquest dimecres 21 de setembre una activitat per a poder recollir l’experiència de la comunitat de treballadors sobre l’alternativa a l’ús de vehicle privat per arribar al lloc de treball.

La finalitat de l’acció ha estat conèixer, de primera mà, les dificultats i les necessitats que tenen els empleats i polítics per fer el pas definitiu cap a una mobilitat sostenible. Entre electes i treballadors, més d’un 30% del total de plantilla ha participat en aquesta activitat. Els participants han optat per arribar fins al Consell a peu, en bicicleta, en transport públic o compartint cotxe. Un cop tots ells han arribat a l’ens, s’ha realitzat una trobada per reflexionar i intercanviar opinions sobre la importància de moure’s d’una manera sostenible i respectuosa amb el medi ambient, valorant els avantatges i les dificultats s’han trobat en el trajecte.

Els usuaris del transport públic lamentaven la mala combinació d’horaris en el cas que la residencia sigui fora de Girona, així com la manca d’adequació de les freqüències de pas amb els horaris laborals. En el cas dels residents a Girona, s’ha valorat molt positivament la línia de bus que connecta l’Estació de Busos, per la carretera de Barcelona, amb el Consell Comarcal del Gironès. Per contra, els residents del centre de la ciutat només disposen d’una línia de bus amb freqüència de pas cada hora per arribar a lloc de treball. No obstant, hi han hagut moltes opinions positives en relació a la modernitat dels combois de tren i bus, així com la incorporació de pantalles informatives que anuncien l’arribada del pròxim bus.

Per altra banda, alguns participants que han optat per l’ús de la bicicleta, reivindicaven l’adequació dels carrils bicis per evitar la perillositat de circular entre els cotxes. També, s’ha reflexionat sobre els beneficis en la salut tant si optes per anar a la feina a peu o amb bici.

A més a més, molts treballadors han afirmat que utilitzarien més el transport públic o anirien a treballar a peu si el Consell Comarcal disposés d’un vehicle per poder desplaçar-se d’un municipi a l’altre de la comarca. El President, Jaume Busquets, ha anunciat que es valorarà aquesta opció de compra d’un vehicle elèctric per tal d’incentivar aquest ús a nivell comarcal.

Molts d’ells han transmès l’experiència en primera persona a partir de fotografies i comentaris que han publicat als seus perfils amb el hastag #mobilitat2016 i/o citant el twitter del Consell @ccgirones.

Entre els participants hi han hagut els alcalde de Sant Gregori i Fornells de la Selva, que han utilitzat el transport públic; mentre que l’alcalde de Bescanó, Pere Lluís Garcia, ha optat perla bicicleta. D’altres participants, han estat, els consellers M. Mercè Roca, Eduard Berloso i Francesc Triola.

Paral·lelament, aquesta acció vol promocionar les mesures oportunes per una millor adequació del transport públic en relació a la freqüència i/o cost del servei per part de totes les administracions implicades.

Finalment els participants han valorat positivament aquesta activitat que els ajuda a experimentar un nou hàbit de mobilitat sostenible i esperen poder-lo portar a terme molts més dies al llarg de l’any. Des del Consell Comarcal s’ha assegurat que s’intentarà realitzar aquesta jornada com a mínim un cop a l’any per tal que l’ús del vehicle privat perdi la cursa del temps a favor del transport públic, la bici o la mobilitat a peu.

Nota publicada, Dimecres 21 de setembre de 2016