Amb la tecnologia de Blogger.

Tots les grups polítics del Consell Comarcal del Gironès aproven un Codi Ètic

El Consell Comarcal del Gironès ha aprovat en el Ple ordinari d'aquest dimecres per unanimitat un nou Codi Ètic i de Bon Govern que vol ser una guia per a un canvi cap a la transparència en aquesta administració. 

Aquest Codi Ètic és fruit del treball de la Comissió d'estudi per a la redacció del Codi ètic i de bon govern del Consell Comarcal que es va crear el mes de juliol i que ha estat formada per tots els grups comarcals amb representació al Consell.

Aquesta tarda en el marc del Ple ordinari, el president del Consell Comarcal del Gironès i alcalde de Sant Martí de Llémena, Jaume Busquets, ha presentat el document a la resta dels Consellers Comarcals, els quals l'han aprovat per unanimitat.

Busquets ha explicat que "Amb aquest Codi l'Administració vol tenir un paper actiu en la tramesa d'informació cap al ciutadà". A més ha afegit que "La unanimitat en la aprovació és una fortalesa molt gran que esperem mantenir per avançar en ser una administració oberta, propera i de servei cap als ajuntaments i ciutadans".

Per altra banda Busquets ha remarcat que "la pràctica i la manera de fer al llarg del temps és el que demostra l'ètica d'actuació del Consell Comarcal. Recollir aquests  principis en un codi ens ha d'ajudar a aplicar-los dia a dia". 

La voluntat de la Comissió d'estudi per a la redacció del Codi ètic i de bon govern del Consell Comarcal del Gironès ha estat recollir els principis, les regles i els models de conducta a seguir per les persones que ocupen càrrecs electes i de lliure designació i per a tot el personal de l'administració. La seva finalitat és garantir una gestió propera i compromesa amb la ciutadania i els municipis del Gironès, oferint mecanismes transparents, de qualitat i equitat en la gestió dels recursos públics comarcals.

L’elaboració d’aquest Codi Ètic i de Bon Govern s’inspira, bàsicament, en les directrius marcades per l’aprovació de la Llei 19/2014 de 29 de desembre de transparència, accés a la informació pública i bon govern, adaptant-lo a la realitat del Consell Comarcal. En destaca, sobretot, l’enunciat d’una sèrie de principis generals que defineixen el marc general d’actuació pública ètica i responsable.

Nota publicada, dimecres 19 d'octubre de 2016
© 2012-2018 Consell Comarcal del Gironès. Tots els drets reservats | Avís legal | Política de protecció de dades | Política de cookies
C/ Riera de Mus,1A·17003 Girona·Tel 972 213 262