Select Page
El Consell Comarcal del Gironès ha aprovat aquest vespre un pressupost, que puja  a 17.199.243,74€, una xifra superior a l’actual (15.589.860,75€). Engloba el pressupost del propi ens i el de l’Escola de Música del Gironès. L’augment del 6,13% del pressupost ve motivat bàsicament pel creixement de l’Àrea d’Ensenyament i de Promoció Econòmica.

El pressupost 2017 s’ha aprovat amb els vots a favor dels dos grups de l’equip de govern (CiU i ERC-AM), mentre que els grups a l’oposició (PSC-CP, CUP-PA, ICV-EUiA-EPM-BCN EN COMÚ-GUANYEM BCN-E, C’s, PP) s’han abstingut.

Es tracten d’uns pressupostos amb una clara vessant social, prioritzant el benestar de les persones. Per una banda, intentar assegurar una alimentació digna i suficient als infants amb l’increment de les beques menjador. Per altra banda, suport a les persones a l’atur, siguin joves o no, amb una partida important que intenta reduir el nombre de persones sense feina a la comarca amb la implantació de programes vinculats al Servei d’Ocupació de Catalunya.
Una novetat important envers els exercicis anteriors és el detall en què es desglossen les diferents partides de despeses i ingressos. El motiu és fer que aquesta “expressió xifrada” sigui el màxim de comprensible tant pels polítics com també pel ciutadà. Seguint la línia de transparència del Consell Comarcal el pressupost serà exposat tant en el seu Portal de Transparència com també en la pròpia pàgina web del Consell mitjançant gràfics per fer-lo el més entenedor i senzill possible. 
Els Consells Comarcals són una administració prestadora de serveis delegats, el que condiciona els projectes que es puguin portar a terme. En aquesta línia Jaume Busquets, President del Consell Comarcal del Gironès, ha indicat que es tracta d’un pressupost molt realista “Tenim el camí marcat. Ara el que ens toca és ser eficients i gestionar els pocs recursos de la millor manera possible”. Busquets ha afegit que “es tracta d’un pressupost marcat pel context econòmic de contenció de la despesa. El seny en la formulació dels comptes i la col·laboració amb els Ajuntaments ha de derivar en una gestió fàcil i, alhora, eficaç”.
Nota publicada, dimecres 21 de desembre de 2016