Select Page
Diversos espectacles de gran qualitat: Grans i Petits Escenaris, Escenaris Mòbils, Escenaris Dansa, Circ, Màgia i cafè-teatre seran els protagonistes del gener fins al juny a  la comarca del Gironès.
 
127 de representacions a la comarca del Gironès i una previsió de més de 16.000 espectadors.
Per consultar la programació: www.escenaris.cat

El Consell Comarcal del Gironès, la Diputació de Girona i 17 ajuntaments del Gironès han presentat avui Escenaris 2017 a l’Ateneu de Celrà.

Enguany Escenaris que arriba a la seva tretzena edició amb una oferta de més de cent representacions se celebrarà del 12 de gener al 30 de juny a diferents municipis de la comarca del Gironès.

Concretament, els 17 ajuntaments del Gironès que hi participen són: Bescanó, Bordils, Campllong, Cassà de la Selva, Celrà, Flaçà, Fornells de la Selva, Girona, Llagostera, Madremanya, Quart, Salt, Sant Gregori, Sant Julià de Ramis, Sant Martí Vell, Sarrià de Ter i Vilablareix.

Amb la incorporació l’any passat de l’Ajuntament de Girona al projecte, amb l’Auditori de la Mercè, es consolida la difusió i dinamització d’Escenaris entre el públic de la capital i la comarca, fomentant d’aquesta manera que la públic sigui itinerant.

La presentació ha anat a càrrec de l’alcalde de l’Ajuntament de Celrà, Daniel Cornellà,
el tècnic de Cultura del Consell Comarcal del Gironès, Ramon Batlle, la consellera comarcal de Cultura, Maria Mercè Roca i, finalment, el vicepresident de la Diputació de Girona, Miquel Noguer.

El tècnic de cultura del Consell Comarcal del Gironès, Ramon Batlle, ha explicat que es consolida la qualitat i la quantitat de les anteriors edicions i ha esmentat algunes de les representacions que es portaran a terme: com “L’electe” de Ramon Madaula i Roger Coma; “Infàmia” de Bitò Produccions o “Be god is” on s’experimenta la creació artística entre molts altres.

La consellera comarcal de Cultura, Maria Mercè Roca, ha comparat Escenaris amb un encaix de boixets “cada puntada aporta un gran dibuix fet pels espectadors i els Ajuntaments de la comarca”.  Roca ha destacat el paper del Consell Comarcal, amb el suport de la Diputació de Girona, com a dinamitzadors i coordinadors de l’esforç que el conjunt de municipis dediquen al seu propi projecte cultural local.

Al mateix temps, Roca ha recalcat la importància de la mancomunació cultural en  aquests projectes locals. “D’aquesta manera els fem útils i visibles per al conjunt dels ciutadans de tota la comarca, fent possible que tothom pugi accedir a la cultura amb les mateixes condicions” ha destacat la consellera.

El vicepresident de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha expressat que “Escenaris és un festival ja consolidat, en què totes les institucions que participem en aquest projecte volem impulsar la cultura arreu del territori. Des de la Diputació, sempre hem treballat en aquesta línia. Creiem que el treball conjunt amb el Consell Comarcal del Gironès, els ajuntaments i les companyies de teatre professional permetrà seguir oferint a tots els gironins un nombrós ventall d’espectacles. Seguim i seguirem apostant per la professionalitat i pel treball ben fet; i això, de ben segur, es demostrarà amb la satisfacció i l’afluència del públic”.

L’Alcalde de Celrà, Daniel Cornellà, ha clos la presentació explicant que “Escenaris és un bon exemple de mancomunació intermunicipal, on cada ajuntament aporta una part en benefici del conjunt del projecte; en aquest cas en el foment de la cultura”.

Nota publicada, dijous 12 de gener de 2017