Select Page
S’ha presentat al Mercat de Sant Gregori amb l’objectiu de minimitzar l’ús indiscriminat de les bosses plàstiques entre els ciutadans de la comarca del Gironès.
 
El vicepresident del Consell Comarcal del Gironès, Quim Roca, ha presentat la campanya que posa en marxa el Consell Comarcal per contribuir a conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de reduir l’ús de les bosses de plàstic.

El Conseller ha defensat la reducció progressiva de l’ús de les bosses plàstiques per part de la ciutadania,  “una bossa de plàstic triga molt poc en fabricar-se però tarda 150 anys en desaparèixer” ha dit, per insistir després en la voluntat que “la comarca del Gironès sigui una comarca capdavantera en la defensa del medi ambient”.  Roca ha afegit ” l’ús indiscriminat de les bosses de plàstic genera un greu problema mediambiental, perquè les bosses tenen una vida activa de més d’un centenar d’anys i acaben integrades en la cadena tròfica, generant un greu problema per a la salut pública que hem d’eliminar”.

En total, 80 comerços de proximitat dels municipis de Bescanó, Bordils, Flaçà, Fornells de la Selva, Quart, Medinyà, Salt, Sant Gregori, Sarrià de Ter i Sant Julià de Ramis estaran distribuint la bossa compostable. Aquesta campanya rep el suport econòmic del Consell Comarcal del Gironès, l’Oficina Espanyola del Canvi Climàtic i de diversos Ajuntaments del Gironès.

Els propers dies els ciutadans de la comarca del Gironès es podran adreçar als comerços adherits a la campanya de “Bossa Compostable” i emportar-se les compres amb una bossa que els ajudarà a separar la fracció orgànica a casa.
A part de facilitar la recollida de la fracció orgànica, l’ús de la bossa compostable permet substituir i reduir el consum de bosses de plàstic. La bossa de plàstic que faciliten els comerços, es converteix ràpidament en un residu. Tant la fabricació com el seu tractament com a residus, són responsables d’importants impactes ambientals.

El consum abusiu i sovint injustificat de la bossa de plàstic malbarata gran quantitat de recursos naturals. En aquest sentit, la bossa compostable, fabricada amb polímers naturals i biodegradable, permet garantir un compost de qualitat, valoritzable en agricultura i jardineria. 
Nota publicada, dimarts 17 de gener de 2017