Select Page
S’ha programat 18 sortides per descobrir la comarca del Gironès diferenciades en funció de la dificultat de la mateixa.

Gràcies a l’èxit de l’acollida, enguany l’empresa Haribo torna a regalar un paquet de llaminadures a cadascun dels participants.

El calendari de caminades es pot consultar a la pàgina web de Turisme Gironès, així com als díptics impresos especialment per aquesta edició.

Mou-te!, programa de senderisme guiat és el resultat de treball de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Gironès i l’Associació Comarcal de Guies de Natura del Gironès per tal de descobrir l’entorn dels municipis del Gironès amb sortides mensuals pels racons més bonics de la comarca.
Sota el lema “No és el mateix mirar que veure”, la passejada està acompanyada d’un guia comarcal de natura que proposa al participant descobrir i emocionar-lo amb el patrimoni natural del Gironès, tot coneixent la fauna, la flora, les herbes aromàtiques, el paisatges, ocells i un llarg etcètera.
Segons Quim Roca, vicepresident del Consell Comarcal, “Mou-te! permet gaudir de la comarca del Gironès des d’un altre punt de vista. El fet de tractar-se de rutes de diferents nivells permet al visitant poder gaudir de l’activitat en família, amics, o de forma individual en funció del nivell del caminador”.
Roca afegeix, que enguany s’han programat 18 excursions fet que indica que es tracta d’una activitat consolidada i arrelada a la comarca. De totes les excursions, 2 d’elles es troben emmarcades dins la xarxa Ennatura’t, el festival de referència en activitats a la natura que organitza el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona. Un d’aquestes activitats és la passejada tradicional per la Vall de Sant Daniel, aquest any acompanyada per un tast de la coca Ermessenda.
Neus Vila, Cap d’àrea Turisme Consell Comarcal del Gironès, explica que aquesta proposta compte amb un públic molt fidel, per aquest motiu el repte d’enguany és engrescar que persones noves participin per primera vegada de la passejada. “Volem que molts visitants gaudeixin de tots els sentits durant la visita i, principalment, coneguin la nostra comarca” ha afegit Vila.
Com a novetats d’aquest 2017 cal destacar la proposta de Bescanó “On el Gironès gelava”, una passejada que compta amb la visita a un pou de glaç o el nou recorregut  al Puig d’Adri on aquest any es voreja el mateix, oferint un nova perspectiva a la consolidada activitat. Una altra incorporació, amb una vessant més gastronòmica. és el tast de l’iogurt ecològic en el marc de passejada per les rieres de Campllong. 
El calendari de caminades es pot trobar a la pàgina web de Turisme Gironès. Recordar que cal inscripció prèvia abans del divendres anterior a la sortida. Les passejades tenen un cost de 3€ pels adults i és gratuït pels menors de 12 anys.

Nota publicada, dijous 2 de febrer de 2017