Select Page

Del 3 de febrer al 21 d’abril, diverses activitats fomentaran la lectura a la comarca del Gironès: presentacions del llibres, contes pels menuts, recitals de poesia, exposicions, clubs de lectura i un llarg etcètera faran que durant 3 mesos la lectura sigui la protagonista a  la comarca del Gironès.

La programació d’activitats es pot consultar a www.algironesllegim.com

El Gironès, llegim! presenta la segona edició amb la participació de 16 municipis de la comarca del Gironès, 5 més que l’any anterior. A més com a novetat enguany també participa activament el Servei Comarcal de Català del Gironès (CPNL).

El Consell Comarcal del Gironès i 16 ajuntaments del Gironès han presentat aquest vespre la segona edició de “Al Gironès, llegim! a la Can Gruat de Vilablareix, amb lectures dramatitzades a càrrec de Cristina Cervià i música de Domènec Boïgues.

La presentació ha anat a càrrec de David Mascort, alcalde de Vilablareix i Maria Mercè Roca, Consellera de Cultura del Consell Comarcal del Gironès.

Mascort ha donat la benvinguda a tots els representants municipals dels diferents ajuntaments participants en el programa i ha agraït a tots els voluntaris de Vilablareix la seva col·laboració per poder posar en marxa aquest projecte en el municipi.

“Al Gironès, llegim! s’ha iniciat aquest vespre i clou el 21 d’abril. Segons Maria Mercè Roca, Consellera de Cultura del Consell Comarcal del Gironès, seran tres mesos on al Gironès es llegirà més. Roca ha indicat que aquest programa vol fomentar la lectura arreu de la comarca en diferents activitats i a diversos emplaçaments, però sempre amb un denominador comú, el llibre i la lectura.

Per altra banda, Roca, ha valorat molt positivament que en aquesta segona edició s’hi hagin adherit més municipis, en total 16: Bescanó, Bordils, Cassà de la Selva, Celrà, Cervià de Ter, Fornells de la Selva, Llagostera, Madremanya, Medinyà, Quart, Salt, Sant Gregori, Sant Jordi Desvalls, Sant Julià de Ramis, Sarrià de Ter i Vilablareix.

Segons Roca es tracta d’un projecte engrescador adreçat a tots els públics que va molt més enllà de la lectura, ja que permetrà a tots els lectors conèixer els diferents municipis a partir d’activitats relacionades amb la lectura. Un vermut amb un llibre, aprofitar la cua del supermercat per llegir, són moltes de les activitats que proposa el programa “Al Gironès, llegim!.

Nota publicada, divendres 3 de febrer de 2017