Select Page
El Consell Comarcal del Gironès celebra una Jornada de formació en política i gestió cultural el pròxim 23 de febrer de 10 a 13 h a càrrec de Gemma Carbó, directora de la Càtedra UNESCO de Polítiques Culturals i Cooperació de la Universitat de Girona.
La inscripció és gratuïta i cal realitzar-la abans de 22 de febrer a cultura@girones.cat
Les polítiques culturals i la gestió cultural en el context de crisi econòmica i social actual han fet un gir important per donar resposta a les noves necessitats de la societat. Aquest fet demana repensar i debatre en profunditat les funcions dels projectes i serveis culturals que s’ofereixen a la ciutadania. És per aquest motiu que el Consell Comarcal del Gironès i la Càtedra UNESCO de Polítiques Culturals de la Universitat de Girona us oferim una jornada de formació en polítiques i gestió cultural, adreçada als tècnics i gestors culturals, però també educatius, socials, de joventut i de totes les àrees de la gestió pública. Es tracta d’una primera jornada programada amb la idea que tingui continuïtat amb noves edicions anuals.

Contingut de la jornada:

  • Polítiques culturals, gestió pública i drets fonamentals: els drets culturals.
  • Transversalitat en la gestió cultural i les polítiques públiques.
  • Diversitat cultural. Convencions internacionals i bones pràctiques.
  • Cultura i educació: les escoles municipals d’arts, música i teatre.
  • Gestió local i cooperació cultural internacional.
  • Eines, recursos i instruments per a la gestió cultural.
Programa:
  • 10.00 h – 11.30 h – Les noves tendències en gestió cultural
  • 11.30 h – 12.00 h – Pausa cafè
  • 12.00 h – 13.00 h – Taller participatiu
Gemma Carbó Ribugent és directora de la Càtedra UNESCO de Polítiques Culturals i Cooperació de la Universitat de Girona, presidenta de l’Associació Conarte Internacional i vicepresidenta de la Fundació Interats. La Càtedra de Polítiques Culturals i Cooperació, creada l’any 2000 segons un conveni amb la UNESCO, ha centrat el seu àmbit de treball en la formació, la recerca aplicada i la transferència de coneixement en clau de cooperació en els àmbits de les polítiques i la gestió cultural, especialment en l’àmbit local.