Select Page
Josep Ma Tost, Director de l’Agència Catalana de Residus de la Generalitat de Catalunya ha realitzat aquest vespre una reunió tècnica amb alcaldes i tècnics de medi ambient de la comarca.
En aquesta trobada s’han  analitzat les últimes dades de gestió dels residus municipals als diferents municipis de la comarca, la generació actual de residus, el percentatge de recollida selectiva asolit, el percentatge d’impropis presents en els envasos o en la fracció orgànica.

Per altra banda també s’han compartit i intercanviat opinions de la previsió d’augment del cànon de residus municipals i les mesures ha adoptar per part de les autoritats locals per incrementar la recollida selectiva i el model de recollida porta a porta.
 
Altres temes tractats han estat la forma d’implantar el pagament per generació als municipis amb els sistemes actuals de recollida o el que representa l’economia circular dels residus.
Josep Maria Tost s’ha mostrat convençut que l’esforç que s’està fent a la comarca ha començat a donar fruits, referint-se a la campanya de sensibilització que es va portar a terme fa mig any amb el SuperGironès. 
Tost també ha afegit que “el fet de tenir persones a peu de carrer és una garantia d’obtenir resultats” en relació a la campanya de foment de la bossa compostable que s’està duent a terme actualment.
 
Segons Jaume Busquets, President del Consell Comarcal del Gironès,  “Des del Consell reafirmem la nostra proposta de millorar de forma immediata els resultats en reciclatge” “Apostar pel medi ambient ara és treballar per un futur millor per a tothom”, ha afegit Busquets.
Nota publicada, dimecres 8 de febrer de 2017