Select Page

El Conseller d’Interior, Jordi Jané, ha presidit aquest divendres el Consell d’Alcaldes del Gironès. 

Durant la reunió el director del CAT 112, Federic Adan,  ha explicat als alcaldes el funcionament del Centre d’Atenció i Gestió de trucades d’emergències 112. 

Per altra banda, la Subdirectora general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Begonya Curto, ha parlat sobre els efectius dels cossos de seguretat destinats a la comarca i del que representa, pels municipis, l’alarma antiterrorista actual.

Per altra banda, durant la reunió els electes també s’ha manifestat la preocupació per part dels municipis petits de l’instal·lació de càmeres de videovigilànica així com també la gestió de la jubilació dels cossos policials.
En el marc de la trobada també hi han assistit Eudald Casadesús, delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Albert Ballesta, director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a Girona, Josep Milan, comissari cap de la Regió Policial Girona, Xavier Domènech, inspector cap de l’ABP Gironès – Pla de l’Estany.

Segons Jaume Busquets, president del Consell Comarcal del Gironès, “El Consell d’Alcaldes són l’eina clau per debatre en primera mà totes les inquietuds dels responsables municipals. Busquets ha afegit “Avui amb el Conseller Jané hem revisat les problemàtiques que tenim els alcaldes en matèria de policia, seguretat, bombers, protecció civil i trànsit”.

Nota publicada, divendres 17 de febrer de 2017