Select Page

Les àrees de Joventut i de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Gironès han treballat conjuntament per tal de fomentar la inserció laboral a joves.

Es tracta d’un programa de formació en alternança amb l’experiència pràctica en empreses i està destinat a persones joves d’entre 16 i 25 anys en situació d’atur, amb baixa qualificació o amb dèficits formatius que han abandonat el sistema educatiu. El programa Joves per l’Ocupació al Gironès està gestionat pel Consell Comarcal i subvencionat pel SOC i el Fons Social Europeu.

Des del Consell Comarcal del Gironès es fa un balanç molt positiu de la implantació del projecte a la comarca, ja que s’ha pogut copsar la satisfacció tant dels joves com de les empreses participants, circumstància que anima a donar continuïtat a la iniciativa.

El Programa va cloure el passat dia 31 de març, Els joves participants s’han format en monitoratge esportiu i aconseguint la titulació CIATE (Curs d’Iniciació A Tècnic/a Esportiu).
Per altra banda, a través de la matrícula a Centre de Formació d’Adults, alguns d’ells també han obtingut el GES (Graduat en Educació Secundària).

Paral·lelament, molts d’ells es troben en contracte laboral, tancant d’aquesta manera el cicle i l’objectiu del programa. amb un balanç molt positiu per part de l’organització. Dels 16 alumnes que han finalitzat el programa, 7 han trobat feina. Per aquest motiu i, també com a reconeixement de la dedicació i esforç dels joves, es va fer entrega d’un diploma de participació en el programa per part del Conseller de Joventut, Francesc Triola. 

Nota publicada, dijous 6 d’abril de 2017