Select Page
El Consell Comarcal del Gironès és l’únic de les comarques gironines que rep el segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la informació.

El Segell s’obté sempre que es compleixin més d’un 85% dels 49 ítems proposats per l’organisme avaluador.

A nivell de Catalunya, només 2 Consells Comarcals més han rebut aquesta distinció.


Amb un 89,80% de transparència, el Consell Comarcal del Gironès és l’únic de tota la demarcació que aconsegueix el Segell Infoparticipa. L’any passat va aconseguir la menció amb 77,55% i enguany s’ha treballat per tal de millorar aquest índex. L’estudi InfoParticipa avalua, cada any, totes les pàgines web dels consells comarcals de Catalunya i en base a 49 indicadors estableix l’obtenció del Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública comarcal.

Aquesta és una certificació que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir de les avaluacions que realitza el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB (LPCCP) segons la informació que facilita cada consell comarcal a través del seu web i que permet que qualsevol ciutadana o ciutadà tingui coneixement sobre qui són els representants polítics, com gestionen els recursos econòmics i quines formes de participació posen al seu abast. Es tracta d’una marca de qualitat que dóna garanties de credibilitat i facilita l’accés al ciutadans a la informació d’una forma senzilla i àgil.
 
En aquesta línia, el President del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets ha destacat que aquest premi és també un reconeixement a tots els tècnics de l’ens que treballen dia a dia pels ajuntaments de la comarca i per tota la ciutadania. “La nostra aposta és trencar la barrera entre l’administració i el ciutadà, volem ser un ens on la recerca d’informació i els tràmits sigui fàcil, senzill i comprensible per a tothom”.
Nota publicada, dimecres 12 d’abril de 2017